BBB, priopćenje: Nećemo dozvoliti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima

Srijeda, 04. prosinca 2013. 15:18 Napisao/la  SC

BBB neće doći organizirano na današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane, stoji u priopćenju objavljenom povodom velikog broja uhićenja članoa BBB-a

Bad Blue Boysi poslali su priopćenje u kojem su poručili da u srijedu neće biti organiziranog navijanja jer se već tri dana masovno privode istaknutiji članovi BBB-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"BBB neće doći organizirano na današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je isprovocirala sama policija nakon nedjeljne utakmice, očito isfrustrirani jer su na derbiju ismijani od strane navijača obje grupe skupa sa njihovim šefovima i tzv. “vaučerizacijom”.

Nema smisla da sada itko od naših prijatelja na sebe preuzima teret bilo kakve organizacije grupe i tako riskira privođenje na osnovi toga jer je od strane policije označen kao “vođa”, jer cilj ovih privođenja i je stvaranje anarhije i kaosa među navijačima.

Očito da je potpuno legalno i društveno prihvatljivo štititi kriminalce koji drmaju ovom zemljom na način da se na najpodlije načine unište životi navijača. Sve naše pripadnike i sve druge navijače Dinama pozivamo da svojim odsustvom sa današnje utakmice podrže našu borbu i naše nepravedno zatvorene prijatelje, ali i da se oduzme bilo kakav razlog za nova privođenja onima koji sudjeluju u ovim prljavim poslovima. Također će se i dalje skupljati prilozi za obranu privedenih ljudi u Ilici 37 do daljnjega.

Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze sa trenutnom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati “ekskluzivu” na iživljavanje i policijsku brutalnost kojoj su potpuno odriješene ruke i lišena je svake odgovornosti za zloupotrebu.

Varaju se nalogodavci ovog dobro smišljenog i organiziranog progona da ćemo ovoga puta prijeći preko toga i dozvoliti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.