Ante Čačić: Zagreb ne zaslužuje zadnje mjesto jer ima trenera svih trenera - Ćiru Blaževića!

Subota, 24. studenog 2012. 15:43 Napisao/la  ZG

Htio bih podsjetiti našega gradonačelnika da su Zagreb i Madrid jedini europski gradovi u kojima stoluje Liga prvaka, kaže Čačić

Slična je mantra bila i krajem kolovoza kad su se u gradskom derbiju u Maksimiru trebali sučeliti Dinamo i Zagreb. Trener „plavih“, Ante Čačić, tada je, uoči utakmice, provukao:

- Gledao sam neke Zagrebove utakmice i to što imaju nula bodova ništa ne znači. Veliki je napredak što čelništvo Zagreba nije promijenilo trenera. Ma, sigurno će oni i sljedeće godine igrati u prvoj ligi.

Danas je vrlo slično: Zagreb je i dalje zadnji, Čačić i dalje ističe da društvo iz Kranjčevićeve zaslužuje bolju poziciju, ali – ponešto je promijenio stav oko promjene trenera.

- Zagreb silno želi uhvatiti priključak, bori se očuvati prvoligaški status. Nama je cilj ostati u dobrom ozračju, mirnoću postižemo osvajanjem bodova. Mislim da Zagreb ne zaslužuje zadnje mjesto na ljestvici, jer ima i kvalitetan izbor igrača, a i trenera svih trenera - Ćiru Blaževića. Nadam se da će Zagreb naći načina da sačuva prvoligaški status i to mu iskreno želim - zaključio je trener Dinama, naglasio je Čačić uoči nedjeljnoga okršaja u Kranjčevićevoj.

I njegova će momčad imati poseban motiv. Razlog je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je nedavnim istupima „okrznuo“ Dinamove nastupe i kvalitetu samih igrača.

- Htio bih podsjetiti našega gradonačelnika da su Zagreb i Madrid jedini europski gradovi u kojemu u nekolicini sportova kao što su nogomet, košarka, vaterpolo i rukomet stoluje Liga prvaka! To su jedina dva grada koji se mogu time pohvaliti. Treći ne postoji! To bi trebalo predstavljati ponos i diku, ne samo za gradonačelnika, nego i za sve nas koji živimo u Zagrebu, dodao je Čačić.

U nedjelju u Kranjčevićevoj najvjerojatnije neće istrčati Sammir zbog problema s tetivom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.