Ante Čačić: Da to nismo riješili, Drmić ne bi bio u kadru za utakmicu!

Ponedjeljak, 10. listopada 2022. 20:49 Napisao/la  SC

Nama se otvorilo pobjedom nad Chelseajom, naravno da su porasli apetiti i očekivanja, kaže trener Dinama uoči utakmice protiv Salzburga u utorak

Ante Čačić
Ante Čačić

Dinamo u utorak igra protiv Salzburga na Maksimiru, aktualni prvak prema svemu sudeći igra presudnu utakmicu za proljeće u Europi:

- Igramo najvažniju utakmicu u ovom dijelu natjecanja. Sami smo sve napravili, pobijedili smo Chelsea i ostali smo u igri za proljeće. Iza nas su dva gostovanja, iako smo poraženi, nešto smo iz njih naučili. U Salzburgu smo imali dobrih partitura, ali i slabosti, falilo je više energije i kuraže. Siguran sam da će igrači dati svoj maksimum, vruća srca i hladne glave možemo do trijumfa. Optimist sam. Ovo je Liga prvaka, najprestižnije nogometno natjecanje na svijetu. Nama se otvorilo pobjedom nad Chelseajom, naravno da su porasli apetiti i očekivanja. Ove dvije utakmice u Milanu i Salzburgu pokazali su da nam malo fali. E, sad hoćemo li to ‘malo fali‘ sustići u ove tri utakmice, vidjet ćemo. Znamo da je Salzburg jak u tranziciji igre, kaže trener Ante Čačić.

Tezu da Dinamo igra previše defenzivno promovirao je Josip Drmić, Čačić je ovako komentirao neprilične izjave napadača Dinama:

- Ja se ne sjećam da je Dinamo ikad igrao ovako ofenzivno. Naravno da na igru ponekad utječe i suparnik. Bili smo efikasni u HNL-u i u Europi, a u ove zadnje dvije utakmice nedostajalo je kuraže, ali naše individualne greške su nas slomile. Drmić je pravi profesionalac. Njegov doprinos je korektan. Da to nismo riješili, on ne bi bio u kadru za utakmicu, naglašava Čačić.

Trener Dinama ovako je najavio sadržaj utakmice:

- Vidjeli smo u tim utakmicama možemo biti bolji. Nas u utorak zanimaju isključivo tri boda! Koja nas drže u igri za europsko proljeće. Utakmica traje 90 minuta. Važno je da utakmicu kontroliramo i da je možemo energetski pokriti. Hoćemo li koristiti 12, 14, ili 15 igrača, vidjet ćemo. Ali ne smijemo ići na glavu, nego s glavom. Zavisno od toga kako će se utakmica odvijati, tako ćemo i koristiti igrače. Ključ svega je mirno odigravanje, više okomite trke, sa što manje dodira. Tehničkom boljom izvedbom i mudrošću možemo ih svladati. Svi smo svjesni što nam utakmica nosi. Ne volim pričati o povijesnim utakmicama, ali ova je jako važno. Nadam se da ćemo se uz potporu naših navijača svi skupa veseliti, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.