Ante Čačić smatra da je Lokomotiva bolja ekipa od Hajduka

Petak, 30. ožujka 2012. 12:44 Napisao/la  Z. G.

U subotu igramo protiv Lokomotive i to je možda sraz dviju najboljih momčadi u ligi, uzviknuo je Dinamov trener Ante Čačić.

- U subotu igramo protiv Lokomotive i to je možda sraz dviju najboljih momčadi u ligi, uzviknuo je Dinamov trener Ante Čačić.

Znači li to da maksimirski trener „lokose“ smatra težim, opasnijim i nezgodnijim suparnikom i od samoga Hajduka? Kako god, Čačić je jesenas vodio Lokomotivu u zadnja četiri kola.

- Osvojili smo 10 bodova u te četiri utakmice. Bili smo u donjem dijelu ljestvice, a onda došli u situaciju da lovimo treće mjesto i Europsku ligu. Lokomotiva je ambiciozna i mlada momčad i mogu reći da me ova utakmica baš veseli.

A, kako sam Čačić gleda na poveznicu Dinama i Lokomotive.

- Ma, Lokomotiva ima svojeg predsjednika, direktora, trenera, igrače, Dinamo također. Nije to ništa neobično. Koliko je Hajdukovih igrača bilo na posudbama u Vinkovcima ili Šibeniku i nakon toga se vraćali u matični klub? Dinamo i Lokomotiva pet su puta međusobno igrali u HNL-u i svaki je put pobijedi Dinamo iako su se 'lokosi' borili za ostanak u ligi. Nema tu ničeg kompromitirajućeg, naglasio je Čačić.

Šimunić još desetak dana izvan pogona Josip Šimunić ipak neće biti spreman niti za prvu utakmicu polufinala Kupa 4. travnja protiv Zagreba. U klubu su najavljivali njegov skorašnji povratak, ali izvan će pogona biti još barem 10 dana.

- Igrat će tek onda kad budemo sigurni da je potpuno spreman. Ne želimo riskirati da eventualno obnovi ozljedu pa da mu dođe u pitanje nastup na Europskom prvenstvu. Sad će ući u pravi ritam treninga i onda ćemo vidjeti možemo li na njega računati za utakmicu protiv Šibenika 7. travnja“, kaže trener Ante Čačić.