Ante Čačić smatra da je Lokomotiva bolja ekipa od Hajduka

Petak, 30. ožujka 2012. 12:44 Napisao/la  Z. G.

U subotu igramo protiv Lokomotive i to je možda sraz dviju najboljih momčadi u ligi, uzviknuo je Dinamov trener Ante Čačić.

- U subotu igramo protiv Lokomotive i to je možda sraz dviju najboljih momčadi u ligi, uzviknuo je Dinamov trener Ante Čačić.

Znači li to da maksimirski trener „lokose“ smatra težim, opasnijim i nezgodnijim suparnikom i od samoga Hajduka? Kako god, Čačić je jesenas vodio Lokomotivu u zadnja četiri kola.

- Osvojili smo 10 bodova u te četiri utakmice. Bili smo u donjem dijelu ljestvice, a onda došli u situaciju da lovimo treće mjesto i Europsku ligu. Lokomotiva je ambiciozna i mlada momčad i mogu reći da me ova utakmica baš veseli.

A, kako sam Čačić gleda na poveznicu Dinama i Lokomotive.

- Ma, Lokomotiva ima svojeg predsjednika, direktora, trenera, igrače, Dinamo također. Nije to ništa neobično. Koliko je Hajdukovih igrača bilo na posudbama u Vinkovcima ili Šibeniku i nakon toga se vraćali u matični klub? Dinamo i Lokomotiva pet su puta međusobno igrali u HNL-u i svaki je put pobijedi Dinamo iako su se 'lokosi' borili za ostanak u ligi. Nema tu ničeg kompromitirajućeg, naglasio je Čačić.

Šimunić još desetak dana izvan pogona Josip Šimunić ipak neće biti spreman niti za prvu utakmicu polufinala Kupa 4. travnja protiv Zagreba. U klubu su najavljivali njegov skorašnji povratak, ali izvan će pogona biti još barem 10 dana.

- Igrat će tek onda kad budemo sigurni da je potpuno spreman. Ne želimo riskirati da eventualno obnovi ozljedu pa da mu dođe u pitanje nastup na Europskom prvenstvu. Sad će ući u pravi ritam treninga i onda ćemo vidjeti možemo li na njega računati za utakmicu protiv Šibenika 7. travnja“, kaže trener Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.