Ante Čačić: Drago bi mi bilo probuditi se kao prvak

Petak, 06. travnja 2012. 14:53 Napisao/la  Z. G.

Maksimirski bi nogometaši pobjedom u Šibeniku i teoretski dograbili sedmi uzastopni naslov prvaka

Ante Čačić, trener Dinama, za uskršnji vikend ima jednu želju.

- Ne trebam niti govoriti koliko bi mi bilo drago da se ujutro probudim kao prvak, slatkasto je zvučao Čačić uoči utakmice protriv Šibenika u subotu na Šubićevcu.

Maksimirski bi nogometaši ovom pobjedom i teoretski dograbili sedmi uzastopni naslov prvaka. Drugoplasirani Hajduk zaostaje 15 bodova, a ostane li takvo stanje i nakon ovoga vikenda, jasno je da Splićani više ni teoretski ne bi mogli prestići Čačićevu momčad.

Mogli bi je eventualno dostići uz uvjet da Hajduk u svih pet kola pobijedi, a Zagrepčani u svih pet izgubi. No, tad bi se bodovno izjednačili, a u međusobnim je utakmicama bolji - Dinamo.

- Spremni smo i duboko vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz. Respektiramo Šibenik, pogotovo uza sav njegov silan entuzijazam kojim se nastoji izvući iz teške materijalne situacije i bodovnoga zaostatka. Nosi ih 'dišpet', velika strast i želja da prvenstvo kompletiraju do kraja na sportski način. Zaslužuju sve pohvale. Kvaliteta je ipak na Dinamovoj strani. Unatoč svemu, očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu, jer u Krešimirovu su gradu dvoboji s Dinamom uvijek bili interesantni.

Trener Čačić na Šubićevcu neće moći računati na ozlijeđenoga Josipa Šimunića, a dvojben je i nastup Ante Rukavine.

- Dobio je udarac u koljeno na treningu, vidjet ćemo hoće li moći nastupiti. Šimunić i dalje vježba po posebnom programu i teško je reći kad će se uključiti. Ne znam hoće li to biti u sljedećem kolu protiv Zadra. Ne smijemo riskirati obnovu ozljede pa mu dovesti u pitanje nastup na EURO-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.