AEK krivicu svaljuje na Dinamo, Grci ne žele igrati pred ubojicama njihova navijača

Srijeda, 09. kolovoza 2023. 09:20 Napisao/la  SC

Kako je moguće da u Atenu dan prije utakmice nezamjećeno stigne skupina od dvjestotinjak navijača koji nisu došli na utakmicu?

AEK krivicu svaljuje na Dinamo, Grci ne žele igrati pred ubojicama njihova navijača

Ukupni broj uhićenih osoba popeo se na 104, u Ateni nakon ubojstva navijača AEK-a vlada opsadno stanje.

Grčka policija sa zakašnjenjem trenira strogoću dok traži ubojicu, porast tzv. navijačkog nasilja u Grčkoj ne događa se slučajno.

Čini se da je u kolijevci demokracije promicanje ljudskih sloboda pretpostavljena  zaštiti ljudskih života, represivni aparat očito ne funkcionira

Kako je moguće da u Atenu dan prije utakmice nezamjećeno stigne skupina od dvjestotinjak navijača koji nisu došli na utakmicu?

AEK se ponovo oglasio priopćenjem u kojemu krivicu za zločin nekorektno svaljuje na Dinamo:

- Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, a saznajemo u posljednjih nekoliko sati na svaki način, muči i nas: Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora klošarskih kriminalaca iz Hrvatske, AEK može izaći na teren i igrati protiv ovog kluba? Hoće li neki od njegovih ubojica biti na tribinama? Hoće li njihovi partneri u zločinu danas na društvenim mrežama slaviti ubojstvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svijet i ponose se ubojstvom koje su počinili njihovi suputnici u organiziranom kriminalu?
Tko nas zapravo tjera da igramo ove utakmice dok krv našeg ubijenog navijača i drugog teško ozljeđenog navijača curi? Svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet?
Je li lobiranje Hrvata u okviru UEFA važnije od ljudskih života koje su oduzele ubojice? Služi li na dobrobit europskog nogometa zahtjev da natjeramo naše igrače da igraju nogomet kao da se ništa nije dogodilo?
Postoji samo jedan način: hitna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka. Tako je i sa AEK-om!,
stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.