Željko Obradović iznenadio javnost najavom odlaska

Nedjelja, 18. veljače 2024. 09:34 Napisao/la  SC
Željko Obradović
Željko Obradović

Crvena zvezda osvojila je Kup Radivoja Koraća pobjedom protiv Partizana (85:79), nakon utakmice trener Partizana iznenadio je javnost najavom odlaska:

- Kada sam došao u Partizan, počela je priča da je ovo državni projekt. Apeliram na ljude iz mog kluba da objave podatke javnosti i objasne kako sam ja to postao državni projekt. To je apsolutna laž. Kao trener osvojio sam dosta trofeja, a najponosniji sam na onaj prošlogodišnji, znam gdje radim. Jedino obećanje koje sam dao je da ću od Partizana napraviti klub koji će redovito igrati Euroligu. Treći put zaredom ovdje nismo uspjeli osvojiti trofej. Ozbiljno ću razmisliti kako ćemo dalje, neki moji limiti su prevaziđeni, svjestan sam svoje odgovornosti. Kada ekipa reagira u najvažnijim trenucima utakmice onako kako reagira, pričam o odlukama i kontroli emocija, onda je odgovoran trener koji ih vodi. Ja u tome očigledno ne uspijevam što se pokazalo na većem broju utakmica u posljednje vrijeme, kazao je Željko Obradović.

Upravo zbog ovakve percepcije Obradović je postao jedan od najuspješnijih košarkaških trenera u Europi svih vremena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.