Veljko Mršić ostao izbornik i postao bivši trener Zadra

Srijeda, 14. srpnja 2021. 09:57 Napisao/la  SC
Veljko Mršić
Veljko Mršić

Veljko Mršić ostaje izbornik košarkaške reprezentacije.

Tako je odlučilo vodstvo HKS-a nakon sastanka održanog u središnjici, predsjednik HKS-a Stojko Vranković, dopredsjednik Nikola Rukavina, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa i glavni tajnik Josip Vranković više od tri sata razgovarali su s Mršićem.

- Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Eurobasket i to je činjenica, kao što je činjenica da posljednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vrijeme. Međutim, s obzirom da se Mršić kvalificirao za Eurobasket, i tu je uz igrače, njegova zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti, od kasnog priključenja igrača nadalje, stao sam iz Veljka, stao je i Savez. Idemo skupa dalje, već u studenom nas čeka početak kvalifikacija za SP, nakon toga dolazi i onaj ciklus u veljači, pa u lipnju, iza toga je okupljanje reprezentacije u kolovozu, još dvije utakmica kvalifikacija u kolovoza, pa Eurobasket u rujnu. Mi smo zadovoljni kako je reprezentacija izgledala i kakva je bila atmosfera na kvalifikacijama za Eurobasket i želimo da se to ponovi u kvalifikacijama koje nas čekaju, rekao je Vranković.

Jedina je promjena da Mršić više neće biti trener Zadra.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.