TONI KUKOČ

Pippen mi je najviše pomogao

Petak, 05. lipnja 2020. 00:27 Napisao/la  SC

Priča o lošem odnosu Scottieja i mene nije istina

Pippen, Jordan i Kukoč
Pippen, Jordan i Kukoč

Toni Kukoč u razgovoru za Sportklub komentirao je dokumentarac od Michealu Jordanu:

- Dobro se bilo prisjetiti tih stvari nakon 20 godina, puno novih stvari i saznaš. Ja sam prvi puta recimo čuo komentar Jerryja Krausa da se Phil neće vratiti kao trener ako dobije i 82 utakmice. Sad su izašli neki Krausovi memoari pa se polako saznaju i drugi detalji. U suštini, zanimljivo je vidjeti cijelu ekipu, kako smo reagirali s obzirom na dramu koja se dešavala oko te ekipe. Mislim da smo imali zdravu glavu pod takvim pritiscima i odigrali našu najbolju sezonu. Nakon što se počelo pričati da će to biti naša zadnja sezona, NBA televizija je došla s idejom da nas prate na svim putovanjima, utakmicama, treninzima i u svlačionici. Ako sezona bude išla dobro, ako dođe do osvajanja naslova, onda su nam rekli da bi se moglo nešto napraviti oko toga i eto, sada imamo Last Dance, kaže Kukoč

Jordana je publika prvi put vidjela kao nasilnika i tiranina prema suigračima:

- Kao osoba je odličan. Prema meni je uvijek bio super. To su stvari koje se događaju u svakoj ekipi. Rekao je da nikad nije tražio od suigrača nešto što on nije radio i to je istina. Ipak, on je posebna vrsta atlete i nemaju svi njegove fizičke i mentalne predispozicije. Njemu je bilo teško razumjeti zašto ne mogu ostali doći do te razine. Kao vođa i lider je poseban i najzaslužniji za šest titula, govori Kukoč koji je čuo s Jordanom nakon što je prikazan dokumentarac:

- Nešto sitno, pričali smo malo o golfu, a kada sam mu napisao da sam s novinarima više razgovarao u zadnjih nekoliko mjeseci nego u 20 godina karijere, napisao mi je samo LMFAO (Laughing my fu*king ass off - Umirem od smijeha)."

Kukoča nema baš previše u dokumentarcu, njegova je uloga u momčadi postala je posebno upečatljiva nakon što je publika mogla vidjeti što su suigrači mislili o potezu Scottieja Pippena u polufinalu sezone 1993./1994. protiv New York Knicksa.

Bullsi su gubili 0-2, u trećoj utakmici, pri rezultatu 102:102, imali su napad 1,8 sekundi do kraja.

Tada je trener Phil Jackson odlučio da će taj napad šutirati Toni Kukoč kojem je to bila prva sezona u Bullsima, a ne Pippen koji je nakon odlaska Michaela Jordana bio najveća zvijezda momčadi.

- To je jedna zanimljiva situacija, ali prije svega da kažem kako ono što se priča o lošem odnosu između Scottieja i mene nije istina. Taj čovjek mi je najviše pomogao kad sam stigao u NBA ligu, sjajna je osoba i puno mi je značilo što sam igrao uz njega, kaže Kukoč koji je na kraju pogodio za pobjedu dok je Pippen odbio igrati.

- Svi su znali što ćemo odigrati. Četvorica budu na vrhu reketa, trojica se rastrče, a četvrti primi loptu i pokuša pogoditi. Kada je Phil rekao Scottieju da će on izvesti aut, a ne šutirati, Scottie se naljutio i rekao da će ostati na klupi. To nas je malo šokiralo. Srećom, ja sam pogodio taj šut. Da nisam, svašta bi bilo. Mislim da je Phil to odlučio jer je Pippen tri-četiri napada prije toga pokušao sam završiti i promašio je, govori Kukoč koji se prisjetio da mu Pippen te večeri nije čestitao na pogotku, ali je već sutra situacija u momčadi bila normalna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.