Veljko Mršić: Odigrali smo kao prava momčad, naročito smo kvalitetni bili u obrani

Ponedjeljak, 24. veljače 2020. 22:39 Napisao/la  SC
Veljko Mršić: Odigrali smo kao prava momčad, naročito smo kvalitetni bili u obrani

Veljko Mršić upisao je i drugu pobjedu za kormilom hrvatske košarkaške reprezentacije.

Dvije pobjede nakon dviju odigranih utakmica donijet će prijeko potreban mir da se Mršić sa svojim stožerom mirno pripremi za idući izazov, lipanjske kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Od početka do kraja utakmice Nizozemska je odigrala odličnu utakmicu s mnogo samopouzdanja nakon pobjede nad Turskom i na tome im čestitam, ali mi smo ovoga puta odigrali kao prava momčad, naročito se to osjetilo u onim trenucima kada baš i nismo najbolje reagirali u napadu. Međutim, u obrani smo čitavu utakmicu odigrali zaista kvalitetno, a posebno u posljednjih pet minuta i na tome moram čestitati mojim igračima – započeo je hrvatski izbornik Veljko Mršić.

Nizozemce je najviše zanimalo jesu li se hrvatski košarkaši posebno pripremali za Charltona Kloofa?

- Protiv Turske je odigrao nevjerojatnu utakmicu, znali smo sve njegove kvalitete i znali smo da ga moramo zaustaviti s nekoliko igrača, odnosno da mu ne smijemo dopustiti da ima previše prostora u igri „jedan na jedan“ jer tu može pobijediti bilo kojeg košarkaša na svijetu. Međutim, košarka je ipak momčadska igra, a mi smo zaista odigrali kao momčad.

Pavle Marčinković dijeli mišljenje izbornika.

- Mislim da ova reprezentacija može napraviti puno kada igra zajedno i kada igra na ovaj način na koji smo odigrali protiv Nizozemske. Dakle, momčad je najzaslužnija za ovu važnu pobjedu – kratko je i jasno poručio Marčinković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.