Velimir Perasović: Utakmica protiv Turske bila je puno lošija od dvije protiv Njemačke

Utorak, 18. kolovoza 2015. 18:25 Napisao/la  SC

U svakom slučaju uvijek je dobro kad ekipa pobjedi, zbog stanja i mentaliteta kojeg želimo imati, kaže Perasović

Iako je hrvatska košarkaška reprezentacija ponovno slavila u pripremnoj utakmici pred nastup na Europskom prvenstvu, nije nakon pobjede protiv Turske bio zadovoljan igrom izbornik Velimir Perasović. Primjetno je za njega da prostora za napredak još ima, trebat će ga pokazati već u srijedu (18.30) kada hrvatski košarkaši igraju protiv Litve.

- U svakom slučaju uvijek je dobro kad ekipa pobjedi, zbog stanja i mentaliteta kojeg želimo imati ali sigurno da je ova utakmica bila puno lošija od one prethodne dvije koje smo igrali protiv Njemačke. Mislim da je bila loša utakmica s obje strane, da je u igri bilo prisutno puno grešaka. Dopustili smo protivniku puno skokova u napadu, ali na kraju naša pobjeda nije dolazila u pitanje. S te strane mogu biti zadovoljan, ali obje su ekipe djelovale dosta uspavano, kaže Perasović.

U detektiranju posljepodnevne melankolije Perasović je bio vrlo precizan.

- Jedan od razloga nešto slabijoj kvaliteti utakmice bilo je i to što se u velikoj dvorani igralo praktički bez publike. Bilo je jako malo ljudi, no već će u srijedu protiv domaćina nesumnjivo biti više ljudi, kaže Perasović.

Nisu njegovi puleni utakmicu shvatili neozbiljno, mada su mogli i ozbiljnije. Ponovno su nešto sporije krenuli u ogled s Turcima, do poluvremena krenuli izgrađivati prednost koju su kasnije povećali pa dijelom ispustili.

- Kontrolirali smo utakmicu, imali u posljednjoj četvrtini prednost i veću od deset poena. Imali smo neku čvrstinu koja je neophodna, ali s druge strane vrlo bi brzo prosuli prednost koju bi stvorili. Imali bi nekoliko vrlo neozbiljnih napada, jednako bi tako reagirali i u obrani, a to će protivnici u velikim utakmicama znati kazniti, kaže Perasović.

U srijedu će Hrvatska zaključiti dvodnevni nastup u Kaunasu ogledom protiv domaćina Litve.

- Sigurno je da će protiv Litve biti teža utakmica, oni će igrati pred punom dvoranom. Nama će to biti četvrta utakmica u šest dana. Litavci su ekipa koja igra čvrstu košarku s puno fizičkog kontakta, bit će to pravi test za nas, zaključuje izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.