Velimir Perasović: Nismo igrali briljantno niti se to od nas uopće može očekivati

Subota, 05. rujna 2015. 23:41 Napisao/la  SC

Svaka utakmica će biti borba, u svaku moramo krenuti kao da igramo finale. Ukoliko se malo opustimo, ne možemo dobiti nikoga, kaže izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije nakon pobjede protiv Slovenije

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Eurobasketu u zagrebačkoj Areni. Izabranici Velimira Perasovića svladali su Sloveniju sa 80:73 i tako skinuli prvo breme pritiska s njihovih leđa.

- Kao što smo i pretpostavljali, utakmica je bila vrlo neizvjesna. Krenuli smo s puno izgubljenih lopti, ponijela nas je atmosfera ali i važnost utakmice. Uvijek je teško prvi puta igrati pred ovolikim brojem domaće publike. Znali smo da su Slovenci čvrsti i disciplinirani, da igraju duge napade i da nas mogu kazniti ako uđemo u seriju grešaka. Imali smo veliku želju, što se reflektiralo u broju skokova u čemu smo potpuno nadmašili Slovence. Bilo je to ključno pri ulasku u izvjesniju završnicu, kaže Perasović.

Igrali su Perasovićevi momci ponajviše dobro u središnjoj fazi utakmice, druga i treća četvrtina protekle su uglavnom u dominaciji hrvatskih košarkaša. U njima je i stvorena prednost koju je najprije trebalo preokrenuti iz početnog zaostatka.

- Moji igrači imaju karakter, odredili da će sva njihova individualna igra biti u službi karaktera. Nismo igrali briljantno niti se to od nas može očekivati. Sve utakmice su teške, vidimo da Francuska s Fincima na svome terenu igra produžetke. Svi znamo da su Francuzi sačinjeni od deset NBA-igrača, prema tome danas nema lagane utakmice. Slovenci su vrlo ozviljna momčad, ova pobjeda sigurno ima puno na težini, rekao je Perasović.

Neće se puno toga mijenjati u pristupu za utakmicu protiv Grčke (nedjelja, 21 sat). Protiv ponajbolje europske momčadi Hrvatska možda neće moći računati na usluge svog veoma bitnog igrača Bojana Bogdanovića, pobjedu i nastavak pozitivnog niza ovog ljeta bit će stoga još teže osigurati.

- Svaka utakmica će biti borba, u svaku moramo krenuti kao da igramo finale. Ukoliko se malo opustimo, ne možemo dobiti nikoga. Nitko nije toliko dominantan da može nekoga pobijediti ako igra loše, zakljućio je Perasović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.