Velimir Perasović: Ljut sam i razočaran, nemamo pravo odustati od borbe

Četvrtak, 10. rujna 2015. 20:25 Napisao/la  SC

 Nemamo pravo dopustiti da Gruzija u zadnjih nekoliko minuta vidi ekipu koja se predala, rekao je Perasović

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom se oprostila od zagrebačke publike na Eurobasketu. Gruzija je odnijela pobjedu s trinaest poena prednosti i plasirala se u osminu finala kao četvrtpoplasirana momčad skupine C. Hrvatska je pak svoje drugo mjesto osigurala već ranije, pobjedom protiv Makedonije u srijedu.

- Ljut sam i razočaran. Više razočaran, jer mislim da nemamo pravo odustati boriti se i da nemamo pravo dopustiti da Gruzija u zadnjih nekolio minuta vidi ekipu koja se predala. Ljudi koji su gledali utakmicu u dvorani i preko malih ekrana također su vidjeli ekipu koja se predala. Zato sam ljut i razočaran, ali ne samo na igrače nego i na sebe jer sam mislio da se to ne može dogoditi, rekao je hrvatski izbornik nakon poraza u utakmici posljednjeg kola grupne faze od Gruzije (58:71) u zagrebačkoj Areni.

Velimir Perasović nije bio sretan, no njegovi igrači su poslije utakmice smirivali situaciju. Utakmica, prema nekima, nije imala rezultatski značaj pa se od ovog poraza ne treba raditi velika drama. Ipak, to je nakon Grčke druga izgubljena utakmica pred domaćom publikom, što može predstavljati izvjesno upozorenje uoči nedjeljne utakmice osmine finala.

- Rekao sam igračima u svlačionici; možemo mi izgubiti, možemo mi odigrati loše, to potpuno razumijem jer sam i sam bio igrač, znam kako to izgleda kad nemaš svoj dan, ali onog momenta kad se predaš to je najgore što ti se može dogoditi, rekao je Perasović.

- Ovaj poraz neće negativno utjecati na nas. Možda će ovo sad zvučati glupo, ali ovo bi mogla biti pozitivna stvar, da dobro razmislimo. Zaista smo izgubili na ružan način, rekao je nakon utakmice centar Ante Tomić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.