Velimir Perasović još nije objavio popis, Marko Tomas pod upitnikom za Eurobasket

Četvrtak, 03. rujna 2015. 12:29 Napisao/la  SC

Sutra imamo sastanak u 16 sati, nakon toga ću objaviti popis. Nadamo se da će Tomas ići, mi ga čekamo. Vidjet ćemo kakvo je stanje, mislimo da je on zaslužio ići i da nam može puno pomoći, kazao je Perasović

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović se zajedno s kapetanom Rokom Lenijem Ukićem našao pred novinarima na press-konferenciji, dva dana prije početka Europskog prvenstva. Konačan popis od 12 reprezentativaca još nije objavljen. On će u Ured FIBA Europe biti poslan do ponoći, dakle do isteka roka, a javnosti će biti obznanjen u petak od 16 sati.

Izbornikove dvojbe idu u pravcu Marka Tomasa koji se i dalje muči s lakšom ozljedom lista. Šarić i Bogdanović su u redu, Tomas bi trebao biti, no čekat će se s objavom do zadnjerg trenutka.

- Sutra imamo sastanak u 16 sati, nakon toga ću objaviti popis. Nadamo se da će Tomas ići, mi ga čekamo. Vidjet ćemo kakvo je stanje, mislimo da je on zaslužio ići i da nam može puno pomoći, kazao je izbornik Perasović.

- Rekao sam Tomasu da ovaj put mora ići na turnir, da mora igrati, jer bila bi nepravda, ljudska i sportska, da ga sada ozljeda koja nije konkretna tako izbaci. Uvjeren sam da će igrati, dodao je Ukić.

Hrvatska reprezentacija Eurobasket će otvoriti u subotu od 21 sat protiv Slovenije, dan kasnije rezerviran je za ogled protiv Grka. Ponedjeljak je slobodan dan, nakon čega slijede oni nešto lakši dvoboji protiv Makedonije, Nizozemske i Gruzije. Drugi dio Eurobasketa održat će se u francuskom Lilleu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.