U izboru igrača: Dražen Petrović najbolji europski košarkaš svih vremena

Srijeda, 18. rujna 2013. 13:00 Napisao/la  SC

Svakako je iznenađenje tek peto mjesto Dirka Nowitzkog, jedinog europskog igrača koji je bio MVP-a u regularnoj sezoni i u finalu doigravanja NBA lige

Dražen Petrović najbolji je europski košarkaš svih vremena u izboru 38 košarkaša, koji igraju na EP-u u Sloveniji. Anketu je proveo američki košarkaški portal HoopsHype, koji je birao petoricu najboljih

Dražen Petrović dobio je 9 glasova za prvo mjesto, 10 za drugo, 5 za treće, 5 za četvrto i 1 glas za peto mjesto.

Tony Parker, koji brani boje svoje reprezentacije na europskoj smotri u Sloveniji, dobio je jedan glas više od Dražena za prvo mjesto, ali je prikupio samo jedan glas za drugo mjesto, po tri glasa za treće i četvrto mjesto, te četiri za peto.

Arvydas Sabonis zauzeo je treću poziciju, Dejan Bodiroga je četvrti, Dirk Nowitzki peti.

Na popisu od 29 igrača koji su dobili glas Toni Kukoč je na 7., Dino Rađa je 16.

Sudionici ankete očito su se povodili nastupima igrača na FIBA-inim natjecanjima, Petrović, Sabonis i Bodiroga zajedno su odigrali samo 11 sezona u NBA ligi.

Svakako je iznenađenje tek peto mjesto Dirka Nowitzkog, jedinog europskog igrača koji je bio MVP-a u regularnoj sezoni i u finalu doigravanja NBA lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.