Roko Ukić: Vremena nema previše, ako ne budemo napredovali, neće biti dobro

Srijeda, 16. lipnja 2021. 22:24 Napisao/la  KS
Roko Leni Ukić
Roko Leni Ukić

Hrvatski košarkaši sigurno su se nadali znatno boljem izdanju u prvoj pripremnoj utakmici, momčad je na trenutke izgledala prilično nepovezano, što ne pruža baš previše razloga za optimizam.

- Sigurno  je da nismo očekivali ovakvo naše izdanje, ali moramo uzeti u obzir da nam je ovo prva pripremna utakmica, da nas je do prije dva dana na treninzima bilo samo sedam, imali smo i nekih ozljeda, došla su nam dva nova igrača... Ne treba ovo gledati negativno. Promašili smo nekoliko slobodnih bacanja, promašili smo nekoliko zicera, a kad je Slovence krenuo šut to je bilo to. Na kraju su nam ubacili 94 poena, znam da je to puno, ali nije ništa alarmantno, rekao je Željko Šakić, jedan od onih koji je na Zametu svojim je nastupom malo iskočio iznad prosječnosti.

Za dva dana igra se nova utakmica protiv Slovenija, Šakić smatra da će Hrvatska sigurno biti bolja, uostalom i na Zametu je odigrala s dva lica, prvo poluvrijeme bilo je puno bolje od drugih 20 minuta.

- Krenuli smo dobro, ali smo pali. Igrali smo na refule, zadnjih minutu i pol prije poluvremena napravili su nam seriju 10:0 i to je bilo to. Nakon toga se teško bilo vratiti, zaključio je Šakić.

Da je Hrvatska odigrala utakmicu sa dva lica

- Do jedno 19. minute smo igrali jednu dobru utakmicu, a onda su nam se Slovenci odvojili i otišli na veliku razliku. Mislim da imaju više igrača koji su u natjecateljskom ritmu nego mi, mi smo malo ispali iz forme, nismo puno igrali pet na pet, a to se vidi na nama. Nije razlog za uzbunu, ako želimo nešto ozbiljnije moramo biti puno bolji.

Vremena nema previše, svjestan je toga i Roko Ukić.

- To je činjenica. Treba svaki dan malo napredovati, inače neće biti dobro, zaključio je Ukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.