Roko Ukić, kapetan reprezentacije: Nisam čovjek koji teško podnosi poraze, ali ovaj mi nije dobro pao

Nedjelja, 06. rujna 2015. 23:45 Napisao/la  SC

Možete reći da smo igrali dobro, ali u sportu se računaju samo pobjednici. Džaba mi igramo sport, ako gubimo. Moramo naredne utakmice odraditi kao treba, pa u četvrtfinalu i polufinalu doći i rezultat, rekao je Dario Šarić

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz od Grčke (70:72) u susretu drugoga skupine C Europskog prvenstva koja se održava u Zagrebu. U teškoj i neizvjesnoj završnici Grčka se uspjela vratiti iz rezultatskog zaostatka koji je u četiri navrata na utakmici prelazio dvoznamenkasti iznos i na kraju stići do druge pobjede u jednakom broju susreta. Hrvatski košarkaši mogu žaliti za izgubljenom prilikom za primicanje prvom mjestu u skupini koje bi potencijalno otvorilo lakši put prema samoj završnici u Lilleu.

- Nisam čovjek koji jako teško trpi poraze, ali ovo mi nije dobro palo. Posjednjih pet minuta vidjelo se da više nemamo nimalo snage, svu smo energiju potrošili. Iako smo dobro nadoknađivali izostanke Bogdanovića i Tomasa, zadnjih pet minuta Grci su nas ulovili na svoje finte. Imali smo sjajnu atmosferu i podršku tijekom utakmice i ovo je velika šteta, rekao je nakon utakmice kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić.

Izabranici Velimira Perasovića dobro su odigrali trideset i pet minuta utakmice, izostao je tek nešto kvalitetniji početak i privođenje utakmice kraju. Grci se se postepeno budili i na krilima raspoloženog Spanoulisa stigli preokrenuti tijek susreta. Hrvatskoj tako sada predstoji borba za drugo mjesto u skupini, osim ako se ne dogodi kakav neočekivani podbačaj današnjih pobjednika Grka.

- Ovo je najgore emocionalno pražnjenje koje smo mogli doživjeti. Igrali smo dobro, imali smo jedanaest poena razlike, ali nismo uspjeli napraviti taj dodatni korak. Možete reći da smo igrali dobro, ali u sportu se računaju samo pobjednici. Džaba mi igramo sport, ako gubimo. Moramo naredne utakmice odraditi kao treba, pa u četvrtfinalu i polufinalu konačno napraviti taj toliko željeni rezultat, iskreno je nakon utakmice rekao Dario Šarić.

Ponedjeljak je za hrvatske reprezentativce dan odmora, u utorak od 21 sat slijedi ogled protiv Makedonije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.