Roko Leni Ukić: Odradili smo jako dobar posao u obrani, u Bremenu će biti puno teže

Subota, 15. kolovoza 2015. 00:11 Napisao/la  SC

Prvi je to susret, imamo još mjesta za napredak, ali drago nam je da smo napravili dovoljno kako bi upisali pobjedu protiv Njemačke, rekao je za HTV kapetan hrvatske reprezentacije Ukić.

Hrvatski košarkaški reprezentativci ostvarili su zacrtano u prvoj zagrebačkoj pripremnoj utakmici pred ovoljetni nastup na Europskom prvenstvu. U Areni, ondje gdje će se upravo i odigrati čitava skupina C izabranici Velimira Perasovića svladali su Nijemce nakon produžetka rezultatom 74:72. Trebalo je pokazati zavidnu dozu karaktera, odigrati utakmicu s nekoliko rezultatskih preokreta i povrataka, dojam je da su u svemu tome Šarić, Bogdanović, Ukić i društvo uspjeli.

- Odigrali smo jednu dobru utakmicu na početku ovog, uvjetno rečeno - natjecateljskog dijela priprema. Prvi je to susret, imamo još mjesta za napredak, ali drago nam je da smo napravili dovoljno kako bi upisali pobjedu protiv Njemačke, rekao je za HTV kapetan hrvatske reprezentacije Roko Leni Ukić.

Na novinarsko pitanje o njihovom NBA-dvojcu Nowitzki - Schroder Ukić je odgovorio pomno biranim riječima.

- Nema se što puno pričati o Nowitzkom, svi znamo tko je on. O Schroderu se zna puno manje, međutim on je jedan sjajan razigravač, baš je nalik maloj zmiji, ima ga po cijelom terenu a na pick and rollu je neuhvatljiv. Međutim, stali smo im na kraj, igrali smo odličnmu obranu u kojoj smo s produžetkom primili svega 72 koša, a to je odlično, govori Ukić.

U nedjelju je na rasporedu svojevrsni uzvrat, Hrvatska odlazi u Bremen po novu pobjedu?

- Sigurno da to neće biti lako ostvariti, da će utakmica biti u mnogočemu teža. Ovdje smo imali domaći teren, čeka nas put pa bi mogli biti malo umorniji, međutim sve je to čar priprema. Rezultat je jako bitan, ali ne i ključan. Moramo prije svega raditi na poboljšanju igre, kaže Ukić.

Sljedeću utakmicu u pripremnom periodu Hrvatska tako igra već u nedjelju, i to od 15 sati, ponovno protiv Njemačke u Bremenu, nakon čega slijedi odlazak na mini-turnir u litavski Kaunas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.