Jasmin Repeša: Sretan sam kao malo dijete! Hvala navijačima što su se vratili!

Ponedjeljak, 09. rujna 2013. 20:32 Napisao/la  SC

Navijači su bilii naš šesti, sedmi igrač na parketu, stalno su nam davali energiju. Pozivam ih u Ljubljanu, nećemo ih izdati svojim pristupom. Bit će ponosni na nas, kaže Repeša

 

Hrvatska ponovno slavi svoje košarkaše. Ponovno je prisutan zanos kockastih majica kao iz doba kada je Marko Tomas srušio duet Gasol – Navarro u Poljskoj prije četiri godine. Naših je navijača na posljednjoj utakmici Skupine C u celjskoj Zlatorog Areni bilo gotovo dvije tisuće, unatoč jednako teškoj kiši koja pada i u Sloveniji, kao i u većini kontinentalnog dijela Hrvatske kroz koji su na putu morali proći.

Igrači na parketu odužili su im se dobrom igrom posebice u nastavku susreta, kada su već dotučene Čehe ostavili na dvadeset  koševa. Lijepo su izgledali ubačaji iz svih pozicija, raznovrsnost u igri i energetski savršeno odrađena priprema, ali i realizacija. Svaka je utakmica priča za sebe, a izborniku naših momaka Jasminu Repeši već je nakon druge priče i pobjede u teškom duelu protiv Poljaka trebalo odati priznanje. Momčad je za dvije razine uigranija, spremnija i ono što je najvažnije, psihološki zrelija. Znaju Bogdanovič, Tomić i društvo kako je biti na dnu, poslje teških -28 protiv Španjolaca, ali nakon četiri uzastopne pobjede znaju i kako je biti pri vrhu.

Izbornik Repeša nizao je hvalospjeve na račun hrvatskih košarkaša. Kako i ne bi, poslje briljantno odrađenih posljednjih petnaest minuta susreta s Česima, koji bez adekvatne potpore Veselog te kao i inače, bez centra u drugiom dijelu nisu mogli izdržati.

- Očekivali smo tešku utakmicu zbog više razloga nakon što smo se protiv Slovenije fizički i mentalno potrošili. Prvi sastanak o utakmici s Češkom imali smo u pola jedan ujutro, nismo imali puno vremena za oporavak. S druge strane Česi su i protiv nas pokazali da su jako neugodna momčad. Neću reći da smo se bojali, znali smo da smo bolj, da moramo pobijediti. Znali smo da moramo uložiti više energije nego oni. Mislim da se mora platiti danak načinu na koji igraju Česi, koji jako puno trče. Bez obzira što su mlada i atletski jako dobra momčad, na takav je način jako teško igrati cijelu utakmicu. Mi smo se već u trećoj četvrtini trebali odvojiti da nismo bili nervozni. U zadnjoj smo četvrtini odigrali sjajnu obranu i napad. U ovoj utakmici mi smo imali nešto veći psihološki pritisak nego oni, isto kao što su Slovenci imali veći pritisak od nas. Mislim da bismo u zoni protiv mentalno relaksirane momčadi više riskirali, iako smo znali da nemau šutera izvana.  Što reći? Sretan sam kao malo dijete, hvala navijačima što su se vratili. Bili su naš šesti, sedmi igrač na parketu, stalno su nam davali energiju. Pozivam ih u Ljubljanu, nećemo ih izdati svojim pristupom. Bit će ponosni na nas, rekao je Repeša.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.