Hrvatski košarkaši nakon poraza od BiH zauzeli posljednje mjesto na Adecco kupu

Nedjelja, 05. kolovoza 2012. 23:11 Napisao/la  SC

Treće kolo: Hrvatska - BiH 68:78. Izabranici Jasmina Repeše u tri su ogleda upisali isto toliko poraza i zauzeli posljednje mjesto na turniru

Hrvatski košarkaši zauzeli su posljednje mjesto na Adecco kupu, koji je u Ljubljani okupio četiri reprezentacije iz bivše Jugoslavije. Izabranici Jasmina Repeše u tri su ogleda upisali isto toliko poraza. Nakon Srbije i Slovenije, Hrvatskoj je "mjeru uzela" i BiH selekcija koja je slavila rezultatom 78:68.

Hrvatska je odlično otvorila susret i povela s 8:0. No, uslijedio je pad u igri pa se BiH reprezentacija do odlaska na odmor primakla na samo dva koša zaostatka (31:29). U posljednjoj četvrtini Kikanović je dvije minute prije kraja s pet vezanih koševa odveo BiH na 12 koševa prednosti (64:76) i odlučio dvoboj u dvorani Stožice. U redovima hrvatske reprezentacije najefikasniji je bio Damir Markota s 15 koševa, dok su Ukić i Pilepić imali po deset koševa.

Naslov pobjednika pripao je Srbiji koja je u odlučujućem susretu pobjedila domaćina Sloveniju 80:75 i tako sa sve tri pobjede obranila prošlogodišnji naslov.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.