Eurobasket: Talijani priredili iznenađenje pobjedom protiv Srbije

Nedjelja, 11. rujna 2022. 21:31 Napisao/la  SC
Eurobasket: Talijani priredili iznenađenje pobjedom protiv Srbije

Italija je priredila najveće iznenađenje pobjedom protiv Srbije u osmini finala Eurobasketa.

Talijani su pobijedili favoriziranu Srbiju rezultatom 94:86, utakmica se prelomila početkom zadnje četvrtine, kada su Talijani serijom 16:2 preokrenuli rezultat nakon što je Srbija vodila 68:66.

 - Obrana je baza svega, a nije nam bila dobro. Izgubili smo samopouzdanje, ali ne postoji samo jedan razlog kada se izgubi utakmica. Ne odlučuje jedan detalj, već nekoliko stvari. Moram sve analizirati, ali to je sport, to je košarka. Večeras nismo bili pobjednici, ali ja vjerujem u ove momke, pokazali su sjajan odnos prema reprezentaciji i to je bila grupa fantastičnih momaka, bilo mi je zadovoljstvo voditi ih na ovom turniru. Imamo odličnu momčad, igrali smo dobru košarku, ali kad izgubite utakmicu kao večeras, svi su razočarani. Ali uvjeren sam da imamo dobre košarkaše. Ovo je samo jedna utakmica, rekao je srpski izbornik Svetislav Pešić.

Rezultati osmine finala:
Turska - Francuska 86:87
Slovenija - Belgija 88:72
Njemačka - Crna Gora 85:79
Španjolska - Litva 104:92
Ukrajina - Poljska 86:94
Finska - Hrvatska 94:86

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.