Aramis Naglić, pomoćnik izbornika: Već protiv Njemačke mogli bismo dobiti neke odgovore

Četvrtak, 13. kolovoza 2015. 18:16 Napisao  Patrik Mršnik

 Sada smo u fazi kada će nam dobro doći utakmice. Radi se vrlo ozbiljno, što na taktičkom, a što na fizičkom planu, kaže Naglić uoči utakmice protiv Njemačke u petak

U petak od 19 sati hrvatska košarkaška reprezentacija odigrat će novu pripremnu utakmicu za nadolazeći Eurobasket. Protivnik je Njemačka, a mjesto radnje je zagrebačka Arena, ishodište svih aktivnosti kolektiva od početka kolovoza. Prema najavama, utakmica bi mogla imati i dašak povjesnog karaktera, na stranicama Njemačkog košarkaškog saveza objavljeno je da će se Dirk Nowitzki ponovno naći u dresu svoje reprezentacije. Ako to uistinu bude tako, Nowitzki će obući nacionalni dres nakon 1433 dana neigranja za Njemačku.

Raspored ostatka priprema:
14.8 Hrvatska - Njemačka (Zagreb)
16.8 Njemačka - Hrvatska (Bremen)
18.8 Hrvatska - Turska (Kaunas)
19.8 Hrvatska - Litva (Kaunas)
20.8 - 22.8 slobodni dani
26.8 Hrvatska - Izrael (Zagreb)
27.8 Hrvatska - Estonija (Zagreb)
28.8 Hrvatska - BiH (Zagreb)
5.9 - 20.9 Eurobasket 2015

- Još to nije sigurno, neki kažu da će igrati, neki da neće. U svakom slučaju očekuje nas jedna zanimljiva utakmica za gledatelje, utakmica u kojoj bi već mogli dobiti odgovore na neka otvorena pitanja, rekao je Aramis Naglić, pomoćnik izbornika Velimira Perasovića.

Naglić se javio upravo iz Arene gdje je reprezentacija imala večernji trening. Izbornik još uvijek nije odredio konačan popis za Eurobasket kojeg će Hrvatska ugostiti upravo u Areni, s početkom od petog dana rujna. Cilj je, kako je rekao njegov pomoćnik Naglić - ostaviti petnaest igrača što duže unutar ekipe kako bi se kroz prijateljske utakmice u narednim danima mogli dokazati i naći svoje mjesto na popisu.

- Morat ćemo vrlo brzo smanjiti broj igrača, ali izbornik će s konačnim skraćivanjem popisa još malo pričekati. Već se znaju favoriti na onim pozicijama gdje ćemo imati višak, ali svi dečki rade ozbiljno tako da ostavljanje trojice igrača neće biti lak zadatak, kaže Naglić.

Hrvatska i Njemačka susrest će se dvaput u dva dana, jer već je u nedjelju zakazan svojevrsni uzvrat u Bremenu. Nakon tog dvoboja 'kockasti' odlaze na mini-turnir u litavski Kaunas gdje će se susresti protiv Turske (utorak) i domaćina Litve (srijeda). Po dolasku u Hrvatsku uslijedit će dva slobodna dana, a vikend prije Eurobasketa rezerviran je za zagrebački turnir na kojem će uz domaću momčad sudjelovati Izrael, Estonija i BiH.

- Sada smo u fazi kada će nam dobro doći utakmice. Radi se vrlo ozbiljno, što na taktičkom, a što na fizičkom planu. Svi smo svjesni da se Eurobasket bliži, koncentracija se polako približava maksimumu. Utakmice u narednim danima će nam dobro doći, igrači ih jedva čekaju, kaže Naglić.

Pomoćnika izbornika valjalo je na ulasku u završnu dionicu priprema upitati o ambicijama na Europskom prvenstvu. Skauting također odrađuje dobar posao, na pripremnim utakmicama uvježbavat će se finese koje će u Areni, ali i na eventualnoj završnici u francuskom Lilleu biti od presudne važnosti.

- Znate i sami da na EP-u nema lakog protivnika i utakmice u koju možeš ući s manje od sto posto koncentracije. Povijest je mnogo puta pokazala da se ne smije podcjenjivati niti jedan protivnik. Po meni, Grci su čak i favoriti skupine, to je jedna momčad koja je kompletna, Slovenci su također jaki. Mi u svemu tome moramo računati na prolaz skupine, jer da se to  ne dogodi, bio bi to veliki neuspjeh ove generacije, rekao je Naglić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.