Aco Petrović: Oko košarke je zavladala apatija, ovaj sport kod nas je klinički mrtav!

Četvrtak, 28. veljače 2019. 21:16 Napisao/la  SC
Aco Petrović
Aco Petrović

Aco Petrović ostvario je na klupi Brazila plasman u završnicu Svjetskog prvenstva u Kini, gdje sigurno neće igrati protiv Hrvatske.

- Još prije 2-3 tjedna rekao sam sve jer su stvari bile potpuno jasne unatoč teoretskoj mogućnosti prolaza. Iza svega rečenog stojim, a porazi od Poljske i Mađarske bili su potpuno očekivani s obzirom na selekciju tijekom cijelih kvalifikacija. Već je dugo jasno da su u Savezu, a tu mislim isključivo na Dinu Rađu, koji se kao šef struke nametnuo i izravno odlučivao o svemu, odnosno postavljao izbornike i još sastavljao popise igrača, podcijenili kvalifikacije. Mi smo se odmah na startu uveli u problem, izgubili od Nizozemske, Italije, pa onda i Rumunjske kod kuće, a konačni udarac bila su dva neočekivana rujanska poraza s NBA igračima u sastavu, rekao je bivši izbornik hrvatske reprezentacije za SN.

Petrović je dobio otkaz zbog poraza u osmini finala Eurobasketa od Rusije:

- Platio sam danak jednoj utakmici jer je Hrvatska u mom mandatu imala 15 pobjeda, od čega deset protiv reprezentacija iz svjetskog vrha. Da bih onda ispao Pedro. A sad više nema ni Pedra, ne postoji kritična masa. Oko košarke je zavladala apatija koja pokazuje da je ovaj sport kod nas klinički mrtav! Ne znam što bih vam rekao jer, ponavljam, ne postoji kritična masa i ja ne vidim izlaz. Nas od studenog ponovo čekaju kvalifikacije, ovaj put za Eurobasket, a siguran sam da će ljudi u Savezu i njih shvatiti olako pa se osvijestiti kad odemo, recimo, u Portugal i izgubimo sa 15 razlike. Godinu i pol slušam kako se trubi o selekciji, na playa se gura Matu Kalajžića, koji je fizički dobar, ali je ‘dvojka’, onda Karla Uljarevića, koji se potom ugasi i u klubu i u reprezentaciji. Upravo se na tom problemu playa može zaključiti gdje smo jer ja ne vidim tko bi to u sljedeće 3-4 godine mogao puniti tu poziciju u reprezentaciji, zaključio je Petrović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.