Real Madrid izjednačio u Beogradu, Štark Arena se emotivno oprostila od žrtava masakra

Četvrtak, 04. svibnja 2023. 23:13 Napisao/la  SC
Real Madrid izjednačio u Beogradu, Štark Arena se emotivno oprostila od žrtava masakra

Košarkaši Real Madrida izborili su majstoricu za plasman na Final Four Eurolige nakon što su i u drugoj beogradskoj utakmici četvrtfinala pobijedili Partizan 85:78.

Za razliku od prvog dvoboja, koji je odigran u silno naelektriziranoj atmosferi, druga utakmica u potpunosti je bila u znaku beogradske tragedije, Partizan je dvoboj igrao u crnim dresovima s ispisanim imenom Osnovne škole Vladimira Ribnikara, košarkaši Real Madrida na svojim su dresovima imali crni flor.

Neposredno uoči početka dvoboja kapetani obje momčadi pročitali su riječi podrške obiteljima nastradalih u sumanutom pohodu jednog četrnaestogodišnjaka, gledatelji su u Štark Arenu došli „naoružani“ cvijećem, u takvoj atmosferi malo je tko mogao ostati ravnodušan.

Utakmica Partizana i Real Madrida igrala se nakon što je pristanak dala Vlada Republike Srbije, koja je proglasila trodnevnu žalost, koja će pak početi teći od petka.

Domaći navijači u prvom poluvremenu nisu navijali iz pjeteta prema žrtvama, u nastavku utakmice priredili su pravi spektakl, ali nisu uspjeli odvesti svoje miljenike do toliko željenog uspjeha.

Real Madrid je u prvom dijelu imao i 15 poena prednosti, Partizan je konsolidirao svoje redove i došao na dva poena zaostatka, u trećoj dionici nakratko su i preuzeli prednost, ali to je bilo sve.

Real Madrid do pobjede su predvodili Adam Hanga i Walter Tavares sa po 15 poena, Mario Hezonja ubacio je pet poena uz šest skokova, najbolji pojedinac dvoboja bio je Zach LeDay, ali niti njegovih 25 poena nije pomoglo domaćinima.

Peta utakmica četvrtfinala igrat će se u srijedu u Madridu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.