Predstečajna nagodba: KK Split dužan 26,7 milijuna kuna, Grad Split nema tih novaca

Utorak, 17. rujna 2013. 19:04 Napisao/la  I. J.

Klub godišnje može izdvojiti samo 500.000 kuna za vraćanje dugova, kaže gradonačelnik Baldasar

Predsjednik KK-a Split Mislav Lović, koji je u ponedjeljak podnio ostavku na mjestu prvog čovjeka kluba istu je u utorak povukao nakon razgovora sa gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Evo i zašto:

- U ovom trenutku dug kluba iznosi 26.935.000 kuna! Ako se tome pridoda ovo što je već pretvoreno u dionice, ukupni dug iznosi 54.117.000 kuna. Grad ne namjerava pokriti dug od cca 27 milijuna kuna, već ćemo povećati davanja klubu na četiri milijuna kuna godišnje. Postavlja se pitanje hoće li to biti dovoljno za pokrivanje svih dugova! U ovom trenutku najvažnije je pronaći kvalitetan dogovor sa vjerovnicima oko načina isplate dugovanja, ali prije svega pronaći 140.000 kuna koliki klub duguje HKS-u kako bi se mogao natjecati u novoj sezoni u A-1 ligi. Klub godišnje može izdvojiti samo 500.000 kuna za vraćanje dugova. U predstečajnu nagodbu trebaju se unijeti svi upravni, parnični postupci. Za spašavanje KK-a Split potrebno je u klub unijeti 27 milijuna kuna. Grad nema te novce. Nisam rekao da nećemo spasiti klub nego sam kazao da nećemo koristi isti metodama kao do sada. Sudbina kluba zavisi o predstečajnoj nagodbi, kazao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.