PH: Cibona pobijedila Zadar na Višnjiku i ostvarila plasman u finale protiv Cedevite

Nedjelja, 20. svibnja 2018. 20:42 Napisao/la  SC
Aramis Naglić, trener Zadra
Aramis Naglić, trener Zadra

Treća utakmica polufinala PH

ZADAR – CIBONA 88:96 ( 20:22, 17:20, 24:29, 24:25)

ZADAR: Bašić 10, Vladović 1, Ivanov 16, Kraljević 2, Jelenković, Krajina 14, Vuković 5, Brzoja 14, Špralja, Gray 18, Božić 8, Planinić,

CIBONA: Jularić, Bilinovac 5, Uljarević , Ratkovica 5, Žorić 27, Ćorić, Gilbert, Novačić 6, Bošnjak 10, Rozić 11, Ljubičić, Tomas 32

U trećoj odlučujućoj utakmici košarkaši Cibone pobijedili su Zadar na Višnjiku rezultatom 96:88 i plasirali se u finale prvenstva Hrvatske.

- Čestitao bih svojim momcima na ulasku u finale. Ono što je bio cilj utakmice je kontrola skoka. Imali smo deset skokova više nego Zadar. To je velika stvar koja je utjecala da se utakmica okrene u našu korist. Tražili smo timsku igru i ekstra dodavanje što je najbolje rezultiralo ove sezone. Na taj način smo dobili šuterski ritam i kontrolu u obranu. Sve tri utakmicu su igrale dvije ekipe bez obrane. Onaj tko je bio spremniji odigrati kvalitetniju obranu taj je i dobio utakmicu. Čestitao bih i protivniku na odličnoj sezoni i zadarskoj publici. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi pred ovakvom publikom, izjavio je trener Cibone Ante Nazor.

- Bilo je lijepo čitati izjave da mi nemamo šanse ako Zadar bude onaj pravi. Nije mi jasno na čemu su se bazirale te izjave. Mislim da je rezultat večeras, ali i u sve tri utakmice pokazao tko je bolji. Čestitke Zadru na lijepom rezultatu ove sezone. Mi smo od početka imali kontrolu nad utakmicom. Kada bi se približili mi bismo odigrali par iskusnih poteza i ponovno vratili igru u svoje ruke. Potpuno smo zasluženo ušli u finale, rekao je kapetan Cibone Marin Rozić.

Finalna serija utakmica između Cibone i Cedevite počinje u četvrtak, 24. svibnja, od 18 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.