REVOLUCIJA U KOŠARCI

Trica u Europi kao u NBA-u, iza 7,24 metra!

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 12:24 Napisao/la  SC

U slučaju "mrtve lopte" ponovo će doći do sudačkog podbacivanja

Tehnička komisija Međunarodne košarkaške federacije  FIBA sastati će se od od 24. do 26. siječnja u Singapuru i na ovom zasjedanju trebalo bi se raspravljati o izmjenama u pravilima igre koja će prezentirati Centralnom boardu FIBA. Eventualne promjene u propozicijama donijeti će revolucionarne promjene u svjetskoj košarci.

Osnovna razlika u pravilima biti će "premještanje" linije za tri poena na 7,24 metara, piše eurohoops.net. Tako će se ostatak planete izjednačiti sa NBA, najjačom ligom na svijetu. Tereni će biti prošireni i produženi, a u slučaju "mrtve lopte" ponovo će doći do sudačkog podbacivanja.

Također, poslije ofenzivnog skoka jedne ekipe vrijeme se neće vraćati na 24 sekunde novog napada, već na 14 sekundi. Tako bi se trebala dodatno ubrzati igra. Svaka tehnička pogreška kažnjavati će se sa jednim slobodnim bacanjem (do sada s dva) i loptom u posjedu, a zanimljivo je da pravila "bonusa" za osobne pogreške neće važiti u posljednje dvije minute utakmice ukoliko je jedan od sastava do tada napravio samo dva prekršaja.

Nova pravila trebala bi stupiti na snagu već u sezoni 2013/2014.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.