Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu, premijer Vučić zabranio dolazak treneru Galatasaraya

Subota, 22. studenog 2014. 12:30 Napisao/la  SC

Nevjerojatno je da policija baci suzavac na navijače Zvezde, a da onda u taj dim utrče turski huligani i noževima bodu naše navijače, rekao je predsjednik KK-a Crvene zvezde Nebojša Čović

Navijač košarkaša Crvene zvezde Marko Ivković ubijen je u Istanbulu. Uoči utakmice između Galatasaraya i Crvene zvezde sukobile su se navijačke skupine, Ivković je preminuo od posljedica uboda nožem. Navijači Crvene zvezde došli su do dvorane, a kada im nije dozvoljen ulaz, počeo je sukob sa policijom i domaćim navijačima.

- Dvije skupine su bacale kamenje i boce jedna na drugu, policija je probala razdvojiti ih. Jedan navijač je uboden dok su navijači Crvene zvezde provođeni u okolici dvorane, izvjestila je turska policija. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa svojim turskim kolegom Ahmetom Davutogluom. Vučić je zatražio hitnu istragu, kao i uhićenje ubojice. Istom se Vučić očitovao na izjavu trenera Galatasaraya Ergina Atamana, koji je rekao da su navijači Crvene zvezde teroristi. Vučić je poručio Atamanu da nije dobrodošao u Srbiju, a Ataman se kasnije ispričao naglasivši da je izjavu dao prije nego što se dogodilo ubojstvo.

Nebojša Čović, predsjednik KK-a Crvena zvezda, rekao je da je organizacija utakmice sramotna:

- Ovo je strašan dogadjaj, utakmice se ne igraju da bi se ljudi ubijali. Organizacija utakmice je bila sramotno, ponašanje policije bilo je sramotno. Bili su potpuno upoznati sa svime što može dogoditi. Nevjerojatno je da policija baci suzavac na navijače Zvezde, a da onda u taj dim utrče turski huligani i noževima bodu naše navijače, rekao je Čović.

Čović je naglasio da navijači iz Beograda nisu išli u organizaciji kluba:

- Iako navijači nisu išli u organizaciji kluba, kada smo dobili informaciju da su se pojavili, stupili smo u kontakt sa našim konzulatom i poduzeli sve da ne dođe do ovakvog incidenta. U dvoranu je moglo stati još mnogo ljudi, osigurana su sredstva da se uredno plate ulaznice, nije postojao nikakav problem da skupina srpskih navijača bude prisutna na utakmici. Kada su domaćini saznali da dolaze naši navijači, njihov klub u saradnji sa policijom objavio da su navodno prodate sve karte. Postoje fotografije na kojima se vidi da su lagali, rekao je Čović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.