Kup Krešimira Ćosića: Završni turnir održat će se u Vukovaru u organizaciji Cedevite

Četvrtak, 15. siječnja 2015. 18:10 Napisao/la  SC

Nakon što je vodstvo KK Cedevite u srijedu poslalo zamolbu HKS-u da turnir organizira u Vukovaru, istu je Savez i uslišio dan kasnije

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza na sjednici održanoj u četvrtak razriješio je sve dvojbe oko odluke o gradu-domaćinu završnog turnira Kupa. Natjecanje po imenu legende hrvatske košarke Kreše Ćosića završit će se u Vukovaru. Nakon što je vodstvo KK Cedevite u srijedu poslalo zamolbu HKS-u da turnir organizira u Vukovaru, istu je Savez i uslišio dan kasnije.

Cedevita je poslala dopis u kojem je apelirala da zbog 'dobre atmosfere koju su imali u nekim lanjskim domaćim utakmicama u Vukovaru' dopuste organizaciju ondje. Domaćinstvo je i dodjeljeno Cedeviti, uz obrazloženje kako se radi o lijepoj gesti ali i o načinu popularizacije košarke u istočnoj Hrvatskoj.

Vukovar je dao lanjskog prvaka istočne skupine A-2 lige (Borovo), a u tamošnjoj gradskoj dvorani Cedevita je organizirala domaću utakmicu u Ligi za prvaka protiv sinjskog Alkara. 

Završnica kupa odigrat će se 18. i 19. veljače, nakon čega će uslijediti revijalna All-star utakmica u Rijeci, dva dana kasnije. Parovi polufinala bit će određeni naknadnim ždrijebom. Sudionici završnog turnira su Cibona, Cedevita, Zadar i riječki Kvarner 2010.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.