KK Split pred gašenjem, do sada u preoblikavanju kupljeno samo 20 posto dionica

Nedjelja, 23. prosinca 2012. 21:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Ne smijem vam otkriti informaciju koja je u petak stigla u klub od HANFA-e, ali mogu vam otkriti da su podaci poražavajući, kaže Vujčić

Sportski direktor Nikola Vujčić poslije pobjede KK Splita nad Olimpijom u ABA ligi na Gripama nije krio razočarenje u vezi preoblikovanja kluba u športsko dioničarsko društvo. Neslužbena informacija glasi da je od ukupno 7,7 milijuna kuna, koliko je potrebno da bi se klub preoblikovao, do sada u četvrtom krugu koji traje do 28. prosinca. uplaćeno cca 1,5 milijuna kuna, odnosno, kupljeno je oko 20 posto dionica:

- Ne smijem vam otkriti informaciju koja je u petak stigla u klub od HANFA-e, ali mogu vam otkriti da su podaci poražavajući. Igrači već 10 mjeseci nisu dobili plaću pa tražimo od vjerovnika da odblokiraju račun kluba kako bismo mogli igračima isplatiti barem dvije, tri plaće. Izvijestio sam o cjelokupnoj situaciji dogradonačelnika Šundova, predsjednika gradskog ogranka SDP-a Baldasara, predsjednika gradskog ogranka HDZ-a Škorića. Obećali su mi da će naredna sjednica Gradskog vijeća biti posvećena spašavanju kluba, riječi su razočaranog sportskog direktora i igrača Nikole Vujčića.

Bivši trostruki uzastopni prvak Europe i najbolja košarkaška momčad Europe prošlog stoljeća na korak je od stečaja. Ljudi koji vode Grad Split to ne smiju dozvoliti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.