Grad Split ne zna što s Hajdukom, a postaje većinski vlasnik KK Split

Četvrtak, 18. listopada 2012. 17:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Odlukom vijećnika Grad bi trebao postati većinski vlasnika Splita. To će biti još jedan uteg za budućeg gradonačelnika. Na Gripama se nadaju da će pronaći buduće dioničare. Cijena dionice bit će 250 kuna

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita vijećnici su uz puno manje buke, burnih diskusija i replika prihvatili prijedlog Radne skupine o nastavku procesa preoblikovanja Košarkaškog kluba  Split u športsko dioničarsko društvo. Nekadašnji trostruki uzastopni prvak Europe i najbolja košarkaška momčad prošlog stoljeća već godinama muku muči s financijama. "Žuti" državi duguju cca 23 milijuna kuna. Stručni stožer i igrači su pristali da od početka nove sezone pa  do kraja kalendarske  godine igraju besplatno, ali nakon toga žele da im se isplate njihova dugovanja ili će svi napustiti klub.

Odlukom vijećnika Grad bi trebao postati većinski vlasnik Splita. To će biti još jedan uteg za budućeg gradonačelnika. Naime, Grad ne zna što će s Hajdukom, a postaje većinski vlasnik košarkaškog kluba. Na Gripama se nadaju da će pronaći buduće dioničare. Cijena dionice bit će 250 kuna. Hajduku je to bila „laka zadaća„ jer je bivši premijer Ivo Sanader naredio da se moraju kupiti dionice bijelih. Sada više nema zainteresiranih i nitko ne može nekome narediti da kupi dionice kluba sa Gripa. I nakon početne euforije oko preoblikovanja, Hajduk se vrlo brzo ponovo našao u financijskim problemima.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.