ALPE ADRIA CUP Adria Oil Škrljevo od 18 sati na Mavrincima dočekuje momčad Nutrisport Ilirije koju trenira otac Luke Dončiča

Srijeda, 20. listopada 2021. 13:43 Napisao/la  KS

Ovo je utakmica koja će nas usmjeriti u našoj skupini, važna je za prolazak dalje, a najbitnija je da dobijemo neke igrače uoči utakmice s Goricom, kaže trener Damir Rajković

Košarkaši Adria Oil Škrljeva
Košarkaši Adria Oil Škrljeva Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas (18 sati) nastavljaju s natjecateljskim obavezama, nakon utakmice protiv Cibone Škrljevčanima na parket dvorane u Mavrincima dolazi slovenska Nutrisport Ilirija u sklopu 2. kola Alpe Adria Cupa.

Škrljevčani slovensku momčad, za kormilom koje je Saša Dončić, otac Luke Dončiča, dočekuju nakon domaćeg poraza od Cibone, a uoči teškog gostovanja kod Gorice.

Naravno da to ne znači da večerašnja utakmica nema natjecateljsku draž.

- Nije nevažna. Daleko od toga. Ovo je utakmica koja će nas usmjeriti u našoj skupini, važna je za prolazak dalje, a najbitnija je da dobijemo neke igrače uoči utakmice s Goricom jer moramo proširiti roster budući da smo iduća dva tjedna stalno u ritmu srijeda-subota, reći će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Loša vijest za Škrljevčane je da u večerašnjoj utakmici neće imati Tonija Jelenkovića.

- Bolestan je, nećemo ga imati danas, ali se nadam da će se do subote oporaviti i odraditi barem jedan trening. Očekujem da će se kroz današnju utakmicu Šain dignuti u formi, da ćemo Stojanovića dobiti na više minuta, da će Vucić uhvatiti prve prave minute. Imamo puno upitnika i puno želja, a prvenstveno da odigramo dobro i dobijemo utakmicu, nastavlja Rajković.

Nutrisport Ilirija ne spada u krug momčadi koje su čudo, ali definitivno niti u krug onih koje smiješ shvatiti olaku, kvalitetna su i dobro psoložena momčad.

- Imaju iskusnih igrača predvođenih Lukom Vončinom, koji je igrač ABA-ligaškog potencijala i igrao je na tom nivou, a imaju i mlade, potentne igrače Olimpije na posudbi poput Dana Duščaka, koji je bio u Realu, prošao njihovu školu i vratio se. Atletski su dobra ekipa, u prvenstvu dobro guraju i trebat će učiniti sve da dobijemo utakmicu. Kažem, nama je važna utakmica i zbog Gorice, koja je s nama u borbi za Ligu za prvaka. Prošle godine se pozicionirala kao četvrta momčad u ligi, ima širinu, kvalitetu, kontinuitet. Znali smo s njima igrati i dobro i loše, ali oni su ekipa koja nam po konceptu odgovara, zaključit će Rajković.

Trenerovo mišljenje dijeli i Paolo Marinelli, iskusni branič Adria Oil Škrljeva dobro poznaje svoje današnje suparnike.

- Dobro znam trenera Ilirije, igrao sam protiv njega, igrao sam i protiv Vončine, Duščak je jako talentiran igrač... Nema tu puno filozofije, treba ispraviti greške koje smo imali protiv Cibone i igrati na pobjedu. Čeka nas zahtjevan ritam, nakon toga slijedi Gorica, znamo svi da su momčad koja stremi vrhu, dodat će Paolo Marinelli.