Odluka za anale, KK Partizan odustao od završnice prvenstva zbog navijača

Petak, 10. lipnja 2022. 10:46 Napisao/la  SC
Željko Obradović uzalud upozovao navijače
Željko Obradović uzalud upozovao navijače

KK Partizan donio je nezapamćenu odluku u srpskoj košarci.

Nakon navijačkih nereda tijekom finalne serije play-offa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, čelnici Partizana odlučili su da neće igrati završnicu srpskog prvenstva:

- KK Partizan NIS završio je sezonu 2021/22 i neće se natjecati u pley-offu domaće Superlige. Ovakvu odluku klub je donio nakon svih događanja tokom finalne serije play-offa AdmiralBet ABA lige. Poslije svih apela koji su stizali iz KK-a Crvena zvezda MTS i KK-a Partizan NIS, na svih pet utakmica su se događali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja sigurnosti igrača i članova stručnog štaba, djelomičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svijetom. U svim događanjima, u Partizanu NIS nije izostala samokritičnost, jer su i predsjednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritizirali neodgovorne pojedince među navijačima crno-bijelih zbog njihovog neprimjerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom. Ovim činom, Partizan NIS želi poslati poruku kako više ne želi biti dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana, piše u klupskom priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.