NBA liga: Warriorsi izbacili Denver i prošli u polufinale, Brooklyn izborio 7. utakmicu

Petak, 03. svibnja 2013. 11:43 Napisao/la  SC

Rezultati, Istok: Chicago - Brookyln 92:95 (3:3). Zapad: Golden State - Denver 92:88 (4:2)


Košarkaši Goldne State Warriorsa postali su treća momčad nakon Miamija i San Antonija koja je osigurala polufinale ovogodišnjeg NBA doigravanja. Golden state je u vrlo zanimljivoj završnici uspio iznenaditi Denver (92:88) i po prvi put u šest godina proći prvi krug doigravanja.

Nuggetsi su ispali nakon što su u posljednjih 26 utakmica regularnog dijela upisali 23 pobjede. Kod Warriorsa je ključnu je ulogu odigrao Andrew Bogut, koji je upisao 14 poena i 21 skok! Bogutu se odličnom partijom priključio i Stephen Curry s 22 poena, četiri skoka, osam asistencija.

Denverovu sudbinu izbjegao je Brookyln, koji je s 95:92 slavio kod Chicaga i tako osigurao odlučujuću sedmu utakmicu na svom parketu. Nate Robinson je upisao 18 poena i četiri asistencije, a Talijan Marco Bellineli čak 22 poena, pet skokova i sedam asistencija. U redovima gostujuće momčadi sjajni su bili Brook Lopez, Joe Johnson i Deron Williams koji su zabili po 17 koševa.

Rezultati, Istok: Chicago - Brookyln 92:95 (3:3). Zapad: Golden State - Denver 92:88 (4:2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.