NBA: Portland zaustavio Pacerse, Spursi teže od očekivanog svladali Atlantu

Utorak, 03. prosinca 2013. 15:56 Napisao/la  SC

Rezultati NBA lige: Washington - Orlando 98:80, Chicago - New Orleans 128:131, San Antonio - Atlanta 102:100, Houston - Utah 103:109, Portland - Indiana 106:102

NBA liga se počela zakuhtavati, glavni konkurenti počeli su se "tući" međusobno što je prava poslastica očima. Prvi takav derbi odigrali su Portland i Indiana, ovogodišnja iznenađenja lige i vodeće momčadi svojih konferencija. Portland je slavio kod kuće sa 106:102 i zaustavio Pacerse.

Domaćini su slavili na krilima Aldridga sa 28 i Lillarda sa 26 poena. Iako je Portland zabio svega pet trica, tri od tih pet su došle u zadnjoj četvrtini. Kod Indiane pamtimo fantastičnu večer Georgea. Imao je učinak sezone sa 43 poena ubacivši čak sedam trica, ali nije imao podršku ostatka momčadi. Pritom prvenstveno mislim na Hibberta koji u ovakvim utakmicama mora imati više od 16 poena na kontu. Indiana je upisala tek drugi ovosezonski poraz koji im neće nanijeti preveliku štetu, osim što će dati LeBronu i društvu da im se približe, dok Portland i dalje živi svoj san. U protekla tri i pol tjedna Blazersi su izgubili samo jednu utakmicu!

Pomalo u sjeni glavne utakmice večeri, Spursi su na svom parketu teže od očekivanog svladali Atlantu rezultatom 102:100. Junak večeri bio je veteran Tim Duncan, koji je pobjedu svojoj momčadi donio šutom u posljednjoj sekundi utakmice. Uz to ubacio je sveukupno 23 poen uz fantastičnih 23 skoka i 66% šuta za dva poena.

Pratio ga je standardno dobri Parker sa 15 poena i sedam dodavanja. Atlanta nije bila toliko loša u napadu, koliko ih je Duncan uništavao u obrani i na skoku. Sam rezultat sugerira da su imali odličnu napadačku večer u kojoj je gotovo cijela prva petorka ubacila preko 15 poena, ali podbacila je klupa ubacivši samo 21 poen u cijeloj utakmici. Najefikasniji je bio Teague sa 19 i Caroll sa 17 poena.

Vrlo zanimljivu i neizvjesnu utakmicu odigrali su posrnuli Chicago i zakuhtali New Orleans. Nakon ozljede Rosea, Chicago nikako ne može spojiti dvije pobjede zaredom i pronaći pravu igru, dok su New Orleans Pelicansi pronašli formu i protiv Chicaga upisali treću pobjedu u nizu rezultatom 131:128, ali tek u trećem produžetku. Kod pobjedničkog tima Anderson je imao 36 koševa na kontu, dok je Gordon ubacio 23 uz sedam asistencija. Chicagu nisu pomogla ni 37 poena Denga koji jedini igra na pravoj razini ove sezone. Gibson, čovjek s klupe, nadodao je 26 ali nedovoljno za povoljniji rezultat

Rezultati NBA lige: Washington - Orlando 98:80, Chicago - New Orleans 128:131, San Antonio - Atlanta 102:100, Houston - Utah 103:109, Portland - Indiana 106:102

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.