NBA: Kevin Durant i društvo iz Oklahome potvrdili dobru formu protiv Cllipersa

Petak, 22. studenog 2013. 09:08 Napisao/la  SC

Rezultati: Oklahoma - Los Angeles Cllipersi 105:91, Denver - Chicago 97:87

U noći s četvrtka na petak odigrane su dvije utakmice najjače košarkaške lige svijeta. U Chesapake Energy Areni u Oklahomi domaćini su uzvratili Los Angeles Cllipersima za poraz sa početka sezone te definitivno potvrdili formu, bilo je 105:91 za Duranta i društvo, dok su Denver Nuggetsi nadigrali Chicago Bullse rezultatom 97:87.

Derbi zapadne konferencije između Oklahome i Los Angeles Cllipersa pripao je domaćinima. Najbolji pojedinac u Oklahomi bio je naravno Kevin Durant ubacivši 28 poena uz čak šest asista što je za njega neuobičajen statistički podatak. Utakmica je bila riješena praktički nakon prvog dijela. Oklahoma se od samog početka utakmice odvojila i niti u jednom trenutku nije dopustila momčadi Doca Riversa da utakmicu dovedu u neizvjesnost.

Druga zvijezda Oklahome, Russel Westbrook, nije imao večer koju će pamtiti. Tek 12 njegovih koševa ( šut 5-13), dok za tri poena nije uspio zabiti niti iz šest pokušaja. Na drugoj strani Cllipersima nije pomoglo ni 27 koševa Blakea Griffina koji je još dodao 10 skokova i pet asistencija, a njegov suigrač Chris Paul upisao je trinaesti double-double zaredom sa 17 koševa i 12 dodavanja.

Puno neizvjesnija utakmica bila je ona između Denvera i Chicaga. Iako je krajnji rezultat to ne sugerira (97:87), Denver je pitanje svoje pobjede riješio tek u završnici utakmice. Ključ pobjede domaćina je u tome što je cijela početna petorka imala dvoznamenkasti broj poena, a najviše je pak zabio igrač s klupe- Jordan Hamilton, 17 poena uz šest skokova. Kod gostiju najefikasniji je bio povratnik na NBA parkete Derrick Rose. Za 33 minute postigao je 19 koševa. Boozer i Dunleavy su postigli po 15, no to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Rezultati: Oklahoma - Los Angeles Cllipersi 105:91, Denver - Chicago 97:87

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.