NBA draft: Mario Hezonja karijeru nastavlja u Orlando Magicu, hrvatski košarkaš peti pick ove sezone

Petak, 26. lipnja 2015. 02:24 Napisao/la  SC

Hezonja je na izboru novaka izabran kao drugi Europljanin, ispred njega New York Knicksi su izabrali latvijskog igrača Seville Kristapsa Porzingisa kojeg Amerikanci predstavljaju kao novog Dirka Novitzkog.

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja izabran je kao peti pick na ovogodišnjem NBA draftu u New Yorku. Izabrala ga je momčad Orlando Magica, ista ekipa lani je kao 12. pick uzela Darija Šarića te ga kasnije razmjenila u Philadelphiju. Hezonja je tako ušao u Top 5, iako su mu američki analitičari predviđali izbor između šestog i osmog mjesta.

Hezonja je na izboru novaka izabran kao drugi Europljanin, ispred njega New York Knicksi su izabrali latvijskog igrača Seville Kristapsa Porzingisa kojeg Amerikanci predstavljaju kao novog Dirka Novitzkog.

Hezonja u Americi također uživa sve veću reputaicju, opisuju ga kao europskog Kobe Bryanta. Na službenoj stranici NBA lige ističu se njegov potencijal, idealna visina, igra u obrani te atleticizam što je posebno važno za visoke američke standarde.

Prva je mogla birati Minnesota i izabrala je centra Karla-Anthonyja Townsa sa sveučilišta Kentucky. Drugi je izbor razigravač D'Angelo Russell sa Ohio Statea koji će karijeru nastaviti u LA Lakersima. Prije Porzingisa i Hezonje još je izabran Jahill Okafor, kojeg su mnogi analitičari svrstavali kao prvi pick. Centar sa sveučilišta Duek igrat će u Philadelphiji.

Tek po okončanju drafta moguće su razmjene među igračima, no sigurno je kako Hezonja neće mijenjati svoj klub. Amerikanci su uoči drafta napisali kako Orlando želi Porzingisa, ali ga im je New York uzeo 'pred nosom'. Hezonja tako ide u Orlando u kojem će dobro popuniti mjesto na vanjskoj liniji.

Ove sezone s Barcelonom nije osvojio trofej ali je svojim igrama pokazao da se može nositi s tempom i stilom igre u najjačoj ligi svijeta. Orlando gradi momčad na sličan način onome Golden State Warriorsa koji su prošlu sezonu okončali s naslovom prvaka.

Prvih pet ove sezone
Karl Anthony Towns (Kentucky) - Minnesota Timberwolves
D'Angelo Russell (Ohio State) - LA Lakers
Jahill Okafor (Duke) - Philadelphia 76ers
Kristaps Porzingis (Sevilla) - NY Knicks
Mario Hezonja (Barcelona) - Orlando Magic

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.