Clippersi eliminirali Maverickse, Dončić se zamalo potukao, Zubac među najboljima

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. 08:49 Napisao/la  SC
Dončić i Morris
Dončić i Morris

Košarkaši Los Angeles Clippersa plasirali su se u konferencijsko polufinale doigravanja za NBA prvaka pobijedivši Dallas Maverickse sa 111:97 u šestoj utakmici prvog kruga,

Utakmicu je obilježio ružni pokušaj provokacije nakon kojega je umalo došlo do fizičkog sukoba.

Nakon što je u petoj utakmica igrač Clippersa Marcus Morris nagazio na ozlijeđeni lijevi gležanj Luke Dončića, u šesto se utakmici dogodilo isto.

Opet je Morris pokušao ozlijediti Dončića na isti način, Dončić nije mogao istrpjeti provokaciju, krenuo je prema Morrisu, ali zadržao ga je suigrač Boban Marjanović kako ne bi došlo do tučnjave.

Morris je isključen čime je Ivica Zubac dobio više prostora.

Clippersi predvođeni Kawhijem Leonardom održavali su prednost koju Mavsi više nisu uspjeli ugroziti.

Ivica Zubac je odigrao dobru partiju (15 koševa, 11 skokova), jedino je Kawhi Leonard postigao više koševa i skokova (33/14 skokova i 7 asistencija).

Luka Dončić je ostao za jedan skok i jednu asistenciju kratak za još jedan 'triple-double' učinak, jer je utakmicu završio sa 38 koševa, devet skokova i devet asistencija.

U polufinalu Zapadne konferencije momčad iz Los Angelesa će igrati protiv boljeg iz serije Utah - Denver.

Nuggetsi su pobjedom (119:107) izjednačili na 3:3.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.