Miami u petom ogledu finala nadvisio Oklahoma City i osvojio drugi NBA naslov

Petak, 22. lipnja 2012. 09:12 Napisao  Luka Variola

Finale NBA lige: Miami - Oklahoma City 121:106 (4:1). Miami je do drugog naslova u povijesti predvodio LeBron James s triple-double učinkom (26 koševa, 13 asista i 11 skokova)

Košarkaši Miamija osvojili su drugi naslov NBA prvaka u klupskoj povijesti nakon što su u petoj utakmici ovogodišnjeg finala u svojoj American Arlines Areni pobijedili Oklahoma City 121:106. Momčad s Floride finalnu seriju je okončala s četiri uzastopne pobjede i ukupnim rezultatom 4:1 osvojila naslov. Heat je do naslova predvodio LeBron James, koji je u odlučujuću pobjedu ugradio triple-double učinak, postavši prvi igrač nakon Tima Duncana 2003. godine s triple-doubleom u zadnjem susretu finala. "King James" je imao 26 koševa, 13 asistencija i 11 skokova, začepivši napokon usta brojnim kritičarima koji su najdominatnijem igraču današnjice prebacivali kako nikad neće biti NBA prvak.

- Ovo je sve što sam htio. Čak i više. Ovo sam sanjao cijeloga života. Nevjerojatno sam sretan što sam napokon to ostvario. Mislim da je prošlogodišnji poraz u finalu najbolje što mi se moglo dogoditi. Prošle godine sam igrao da svima pokažem nešto, ove godine sam jednostavno samo pokušao biti ja, objasnio je nakon slavlja James, koji je za svoje ovogodišnje prezentacije u play-offu nagrađen titulom najkorisnijeg igrača doigravanja, dodavši to MVP tituli osnovnog dijela sezone.

Miami je vodio tijekom cijeloga dvoboja i na kraju bez većih problema ubilježio pobjedu. Presudila je odlična šuterska večer Heata koji je pogodio 14 od 26 pokušaja za tricu, izjednačivši NBA rekord u finalu doigravanja. Jamesu su se pridružila i ostala dvojica iz "velikog trojca". Wade je imao 20 koševa i osam skokova, dok je Bosh postigao 24 koša. To je bilo prvi puta u ovogodišnjem doigravanju da su sva trojica postigla preko 20 koševa. Previše za mladu momčad iz Oklahoma Cityja, koja je iznenadila mnoge plasmanom u veliki finale NBA lige.

- Ovo jako boli. Teško je. Svi smo braća u ovoj ekipi i boli što smo izgubili na ovaj način. Došli smo do finala i htijeli smo napraviti taj odlučujući korak. Nažalost, nismo uspjeli u tome, objasnio je razočarani Kevin Durant koji je susret okončao s 32 koša.

Finale NBA lige: Miami - Oklahoma City 121:106 (4:1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.