NBA liga: Miami u reprizi finala nadigrao Oklahoma City, Clippersima bitka za Los Angeles

Petak, 15. veljače 2013. 09:30 Napisao/la  SC

Rezultati: Oklahoma City - Miami 100:110, LA Lakers - LA Clippers 101:125

Posljednje dvije utakmice uoči pauze za NBA All Star vikend donijela su dva derbija. U reprizi prošlogodišnjeg finala Miami je opet nadigrao Oklahoma City, dok je Clippersima pripala bitka za Los Angeles.

U slavlju aktualnih prvaka ponovo je najbolji bio LeBron James koji je nastavio svoj niz utakmica s 30 poena i više. Ovoga puta James je ubacio 39 poena, ali mu je postotak šuta, za razliku od prethodnih šest utakmica, bio ispod 60 posto, tako da je taj niz prekinut. No, King James je postao prvi igrač nakon Wilta Chamberlaina i sezone 1962./1963. koji je ubacio 30 poena i više u sedam utakmica zaredom! U posljednjoj dionici Kevin Durant je pokušao sam vratiti Thundere u igru, ali nije uspio. Zvijezda Oklahome u posljednjih je 12 minuta ubacila 22 od ukupno 40 poena.

Clippersi su i po treću put ove sezone nadigrali gradskog rivala Lakerse, po drugi put u njegovoj dvorani. U izuzetno šuterski raspoloženoj momčadi Clippersa čak su šestorica igrača upisala dvoznamenkasti broj koševa, od čega čak trojica 20 poena i više. Najbolji je bio Chris Paul s 24 poena i 13 asistencija, dok je Blake Griffin upisao 22, uz 10 skokova. Povratnik Chauncey Billups pridodao je 21 koš uz pet pogođenih trica. U redovima Lakersa najefikasniji je bio Bryant, koji je Clippersima ubacio 20 poena.

Rezultati: Oklahoma City - Miami 100:110, LA Lakers - LA Clippers 101:125

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.