NBA liga: Miami pobijedio oslabljeni San Antonio, Spursi odmarali Duncana, Parkera i Ginobilija

Petak, 30. studenog 2012. 11:03 Napisao/la  SC

Rezultati: Miami Heat - San Antonio Spurs 105:100, Golden State Warriros - Denver Nuggets 106:105. Trener Spursa Greg Popovich odlučio je odmoriti veterane Duncana (36), Ginobilija (35) i Parkera (30)

U velikom derbiju dvije po mnogima najbolje NBA momčadi pobjedu je odnio Miami, koji je pred svojim navijačima nadvisio San Antonio. Aktualni prvak iskoristio je neigranje "velike trojke" Spursa. Trener Greg Popovich odlučio je odmoriti veterane Duncana (36), Ginobilija (35) i Parkera (30), budući da je vodećoj momčadi Lige (13-3) dvoboj u Miamiju bio je šesta utakmica na devetodnevnoj turneji. Trojka je poslana u San Antonio u koji već u subotu dolaze Memphis Grizzliesi (11-2) na derbi Southwest konferencije.

- Svi moramo donositi odluke u vezi rasporeda. Mislim da jednostavno nije bilo pametno da igraju kada se u obzir uzme njihiva povijest, objasnio je svoju odluku trener Teksašana.

{jb_blackbox-right}Rondu dvije utakmice kazne 
Vodstvo lige kaznilo je razigravača Bostona Rajona Ronda s dvije utakmice kazne zbog tučnjave a utakmici s Brooklyn Netsima{/jb_blackbox-right}

Popovichev potez nije najbolje sjeo komesaru lihe Davidu Sternu, koji je najavio mogućnost kazne. Desetkovani Spursi su pokleknuli tek u završnici susreta. Najbolji u redovima Miamija bili su James s 23 poena, devet skokova i sedam asistencija, Allen s 20 koševa, Wade 19, dok je Chris Bosh dodao 18 uz 12 skokova.

U drugoj utakmici večeri Golden State je pobijedio Denver, nadoknadivši velikih osam koševa zaostatka uoči posljednje četvrtine i tako stigao do devete ovosezonske pobjede.

Rezultati: Miami Heat - San Antonio Spurs 105:100, Golden State Warriros - Denver Nuggets 106:105

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.