NBA FINALE

LA Lakersi postali prvaci

Ponedjeljak, 12. listopada 2020. 04:12 Napisao/la  SC

LeBron James proglašen MVP finala

LA Lakersi postali prvaci

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su Miami Heat 106:93 u šestoj utakmici finala doigravanja i ukupnom pobjedom 4:2 u finalnoj seriji ugrabili titulu pobjednika NBA lige.

Franšiza iz grada anđela tako je, predvođena LeBronom Jamesom, koji je proglašen MVP-om finalne serije, dohvatila svoju 17. titulu i na svevremenskoj se ljestvici izjednačila s onom svojih povijesno najvećih rivala Boston Celticsa.

Naravno da je sve bilo u znaku LeBron Jamesa, koji je u posljednjoj utakmici ubacio 28 poena uz 14 skokova i 10 asistencija, ali još je jedan igrač sinoć dohvatio posebno mjeso.

Rajon Rondo postao je tako prvi igrač u povijesti koji je naslove osvajao s Bostonom (2013) i Lakersima.

Šesta utakmica finala donijela je neizbježno, bez obzira koliko košarkaši Miamija iznenadili dvjema pobjedama, apsolutno svi su znali da dugoročno ne mogu odolijevati Lakersima.

U Miamiju su čak aktivirali i Gorana Dragiča, možda im je više značio kao moralna podrška, ali jednostavno to nije bilo to.

Neke su priče uvijek jednostavnije od drugih, a priča iz šeste utakmice vrlo je jednostavna: Miami je ostao bez goriva nakon pobjede u petoj utakmici pa su Butler (senzacionalan u trećoj i petoj utakmici) i suigrači u prvom dijelu imali slabih 34 posto ubačaja iz igre, pogodili su tek 13 lopti iz 38 pokušaja, a Lakersi otišli na 64:36 i sve je bilo riješeno.

Šesta utakmica pretvorila se u reviju, čekao se samo kraj i proglašenje pobjednika.

I čitavo drugo poluvrijeme slavilo se u maloj navijačkoj sekciji na strani pobjedničke momčadi, sačinjenoj od supruga, djevojaka i djece aktera na parketu u Orlandu.

LeBron James, koji je tako svoju treću momčad doveo do krune (Cleveland, Miami, LA) četvrti je put proglašen najkorisnijim igračem NBA finala, čime se izjednačio s Shaquilleom O'Nealom, Timom Duncanom i Magicom Johnsonom, jedini koji mu je za sada ostao nedostižan je Michael Jordan, koji ima šest titula MVP-a finala.

 Kod poražene momčadi prvo ime u šestoj utakmici bio je Bam Adebayo sa 25 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.