LeBron i Davis odveli Lakerse do prve pobjede, Miami ostao bez dva važna igrača

Četvrtak, 01. listopada 2020. 08:21 Napisao/la  SC
LeBron James i Anthony Davis
LeBron James i Anthony Davis

LA Lakersi pobijedili su Miami u prvoj utakmici NBA finala 116:98, te na taj način apsolutno opravdali ulogu favorita u finalnoj seriji.

U redovima pobjedničke momčadi briljirali su Anthony Davis i LeBron James, Davis je ubacio 34 poena, James je protiv svoje nekadašnje momčadi, s kojom se nije rastao u prevelikoj ljubavi, dodao 25 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Momčad Miamija mnogo više od uvjerljivog poraza može brinuti činjenica da su utakmicu završili bez dvojice važnih igrača, Goran Dragič u prvom je poluvremenu završio u svlačionici zbog ozljede stopala, Bam Adebayo je u trećoj četvrtini ozlijedio rame.

Jimmy Butler bio je prvo ime u redovima poražene momčadi, ubacio je 23 poena unatoč činjenici da je u prvom dijelu izvrnuo gležanj.

Miami je igrao samo na početku, poveli su 23:10 i – nestali. Serijom 19:3 Lakersi su prvu dionicu okrenuli u svoju korist, već tada je bilo izvjesno kakvim će ishodom završiti.

Iduća utakmica u finalnoj seriji igra se u noći s petka na subotu (3 sata po srednjeeuropskom vremenu).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.