Anthony Edwards prvi pick NBA drafta, Jordan izabrao LaMela Balla

Četvrtak, 19. studenog 2020. 11:58 Napisao/la  SC
LaMello Ball
LaMello Ball

Anthony Edwards sa sveučilišta Georgia prvi je pick ovogodišnjeg NBA drafta.

Edwardsa je izabrala momčad Minnesota Timberwolves, stručnjaci su ga svrstavali u najbolje šutere na ovogodišnjem draftu, a u svojoj jedinoj NCAA sezoni u prosjeku je ubacivao 19,1 poen, uz 5,2 skoka i 2,8 asistencija.

Edwards bi s Minnesotom trebao potpisati četvrogodišnji ugovor vrijedan 44.2 milijuna dolara, a u klubu bi se trebao pridružiti prvom izboru “drafta” iz 2015. godine, centru Karl-Anthonyju Townsu.


Drugi pick na draftu pripao je Warriorsima, koji su odabrali centra Jamesa Wiesmana sa sveučilišta Memphis, koji je zbog suspenzije jer je primio novac odigrao samo tri NCAA utakmice prošle sezone.

Charlotte Michaela Jordana poprilično su iznenadili svojim pickom, kao treći su izabrali LaMela Balla, koji je prošlu godinu proveo u Australiji.

Ovaj navodno silno talentirani razigravač visok 201 centimetar mlađi je brat Lonza Balla, kojega su prije tri godine Lakersi izabrali kao drugi pick na draftu, a lani ga poslali u New Orleans kao dio zamjene za Anthonyja Davisa.

Izraelac Deni Avdija, sin bivšeg igrača Crvene zvezde Zufera Avdije, kojega su mnogi vidjeli u top tri igrača na ovogodišnjem draftu izabrali su Washington Wizardsi kao deveti pick.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.