Maskirani huligani pretukli u Zadru člana uprave Crvene zvezde i srpske novinare

Nedjelja, 12. studenog 2023. 00:26 Napisao/la  SC

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba, stoji u priopćenju Crvene zvezde

Maskirani huligani pretukli u Zadru člana uprave Crvene zvezde i srpske novinare

Uoči utakmice ABA lige u Zadru su fizički napadnuti član uprave Crvene zvezde i srpski novinari, nakon incidenta priopćenja su objavila oba kluba.

Evo priopćenja KK-a Crvena zvezda:

KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da su u subotu navečer u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga, napadnuti član UO našeg kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barcelone!

Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživjeli su ozbiljne ozljede!

Kao klub zahtjevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi osiguranja kao i privođenje napadača, jer je prosto nevjerojatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obilježlja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga!

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija), koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana našeg Upravnog odbora!

Zbog svega navedenog, a moguće i kao posljedica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se događalo tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda Meridianbet i službeno je zatražio da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagovještava da uvjeti za odigravanje utakmice neće biti regularni, stoji u priopćenju beogradskod kluba.

Evo priopćenja KK-a Zadar:

Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada.

Fizički napad na predstavnike gostujuće momčadi i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu.

Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao skupinu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promičemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promicanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta.

Pozivamo sve navijače da sutra tijekom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebice nasiljem. Osim kazni, riskiramo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega, stoji u priopćenju zadarskog kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.