Košarkaši Kvarnera 2010 prvi puta ove sezone pobijedili Vrijednosnice Osijek

Srijeda, 24. travnja 2024. 20:09 Napisao/la  KS

Prvo slavlje iz trećeg pokušaja odlučila je pojedinačna kvaliteta i nešto veća mogućnost rotacije, odnosno činjenica da su Riječani odigrali 40 minuta u manje-više sličnom ritmu

Košarkaši Kvarnera 2010 prvi puta ove sezone pobijedili Vrijednosnice Osijek
Foto: Damjan Jelenović

Finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu košarkaša, 1. utakmica

KVARNER 2010 – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 77:64 (19:17, 18:16, 24:20, 16:21)

Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 1100

Suci:  Jurčević, Hordov, Mjeda.

KVARNER 2010: Bile 13 (5-6), Čakarun 15 (3-7), Lisica 14, Jelenković 5, Marinelli 13, Vujasinović 9, Štemberger, Delpin, Vucić (0-2), Zelanto, Kostić, Đugum 8.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ashton 14 (4-4), Kujundžić 15 (1-5), Vladović 8, Bjelanović 7 (1-3), Primorac 15 (1-2), Martinović, Tomljenović, Dmitrović, Budimir, Šiško 3 (1-2), Šuvak, Kotrulja 2.

U 37. minuti Šime Lisica u jednom je trenutku lijepo izvrtio svog čuvara, koji je malo izgubio korak, taman dovoljno da se branič Kvarnera 2010 namjesti na liniji za tri poena i ubačajem „bez kosti“ podigne gledatelje u dupkom ispunjenoj dvorani Dinko Lukarić na noge.

Na semaforu je svijetlilo 70:55, i najvećim skepticima u tom je trenutku postalo jasno da će prva utakmica prvoligaškog finala doigravanja, odnosno odlučujuća utakmica za ulazak u Premijer ligu, otići na stranu Riječana.

Prvi put ove sezone Riječani su uspjeli pobijediti momčad Vrijednosnica Osijek, prvo slavlje iz trećeg pokušaja odlučila je pojedinačna kvaliteta i nešto veća mogućnost rotacije, sve ono na što su u riječkom klubu računali i prije dvoboja, odnosno činjenica da je momčad Branimira Pavića odigrala 40 minuta u manje-više sličnom ritmu.

Za razliku od mnogih ovogodišnjih dvoboja i onog drugog protiv Osječana ove sezone, ovoga puta nije bilo prevelikih oscilacija, one male nesigurnosti na parketu kozalske dvorane odvijale su se u pravo vrijeme, odnosno u prvih 20 minuta dvoboja, kada su se u nekoliko navrata domaćini pokušali rezultatski odvojiti i u tome ipak nisu uspjeli.

No, povratkom s odmora na parket se vratio jedan poletan Kvarner 2010, nešto opušteniji i s mnogo manje grča, što je rezultiralo rezultatskim odvajanjem.

Predvođeni Marijanom Čakarunom serijom 10:2 odvojili su se na 59:41, već tada je bilo jasno da Osječani ovoga puta neće slavodobitno napustiti Rijeku, Čakarun je bio prvo ime u domaćoj momčadi, dvoboj je okončao s 15 poena, 14 skokova i osam asitencija, samo dva asista nedostajala su za trostruko dvostruki učinak.

U taboru Kvarnera najviše razloga za zadovoljstvo imaju načinom na koji je obrambeno odrađena utakmica, odlična momčad Vrijednosnica ostala je limitirana na 64 poena, što dovoljno govori o tome koliko su domaćini glavama bili u utakmici, pritom su goste prisilili na brojne pogreške, na račun tih pogrešaka i došli su do velike prednosti.

Doduše, iskreno treba priznati da su zbog važnosti utakmice patili i domaći košarkaši, šuterski su bili daleko od mnogih ovogodišnjih dvoboja, no za to se ponešto treba pitati i goste.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.