PREMIJER LIGA

Adria Oil Škrljevo u sjajnoj predstavi srušilo prvaka

Subota, 25. rujna 2021. 20:11 Napisao/la  KS

Nakon subotnjeg drugog kola HT Premijer lige košarkaša više ne postoji niti jedan domaći košarkaški velikan kojega košarkaši Adria Oil Škrljeva nisu uspjeli pobijediti

Košarkaši Adria Oil Škrljeva
Košarkaši Adria Oil Škrljeva Foto: Kristian Sirotich

HT Premijer liga košarkaša, 2. kolo

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – ZADAR 90:79 (29:20, 18:18, 16:25, 27:16)

Suci: Jurčević, Roglić, Vukušić.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović 4, Adway 15 (1-1), Jelenković 23 (3-5), Barnjak 27 (4-4), Bešić 6 (2-2), Hortman 6, Vucić, Kostić 1 (1-2), Rajčić, Čošić, Vrgoč 8 (2-2).

ZADAR: Carter 11 (4-7), Harris 11, Vuković 16, Bursać 9, Mavra 4 (0-2), Paponja, Jordano 3,  Brala, Junaković 16 (2-5), Buljan, Drežnjak 9 (4-7), Luković.

Nakon subotnjeg drugog kola HT Premijer lige košarkaša više ne postoji niti jedan domaći košarkaški velikan kojega košarkaši Adria Oil Škrljeva nisu uspjeli pobijediti.

U subotu je na Mavrincima riješen i bauk zvan Zadar, sjajnom predstavom košarkaši trenera Damira Rajkovića srušili su aktualnog prvaka odigravši zasigurno jednu od ponajboljih utakmica posljednjih godina, a nije da u tom periodu nije bilo dobrih utakmica.

Nakon što su uspjeli prokockati i prednost od 18 poena iz prvoga dijela (47:31) Škrljevčani su u trećoj dionici upali u jednu crnu rupu, nekoliko loših minuta Zadrani su iskoristili i u posljednju četvrtini ušli poravnati s domaćinima (63:63).

Po svim valjanim parametrima Zadrani su u tom trenutku bili u velikoj prednosti, domaćini su se silno energetski potrošili da bi zadržali prednost na svojoj strani, pritom su imali i smanjenu rotaciju budući su treneru Damiru Rajkoviću nedostajala čak četvorica igrača (Marinelli, Rajčić, Vucić, Šain), a igra gostiju bila je u uzlaznoj putanji.

No, sve se to promijenilo u samo nekoliko sekundi, sedam vezanih poena Zadranina Tonija Jelenkovića pokrenulo je domaću momčad, nakon toga je na istom tragu nastavio Josip Barnjak i pet minuta prije kraja utakmice „zeleni“ su imali prednost od jedanaest poena (82:71) i probuđene gledatelje na svojoj strani.

Pokušao je s druge strane Carter na isti način motivirati svoje suigrače, ali na Jelenkovića se nastavio Barnjak i u 39. minnuti sa šest vezanih poena (trica, polaganje i dodatno bacanje) definitivno potvrdio drugu pobjedu Adria Oil Škrljeva ove sezone, prvu prvenstvenu protiv Zadra ikada.

Josip Barnjak bio je apsolutno prvo ime utakmice, kapetan domaće momčadi odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica, ubacio je 27 poena (šut 10-17) uz devet skokova, tri asistencije i čak pet ukradenih lopti.

Barnjak je, dakle, lavovski dio posla odradio u napadu, ali naročito u obrani, koja je u sinoćnjoj utakmici bila forte čitave domaće momčadi.

Možda još uvijek nemaju dovoljno centimetara, ali definitivno imaju energije, agresivnosti i hrabrosti.

I zbog toga ih je nagradilo.

Uz Barnjaka posebno je motiviran bio i Toni Jelenković, rođeni Zadranin dodao je 23 poena, Amerikanac Taylor Adway 15.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.