Rus Andrej Kiriljenko proglašen za europskog košarkaša godine u izboru FIBA-e

Utorak, 12. veljače 2013. 16:12 Napisao/la  SC

To je za Kiriljenka druga ovakva nagrada, budući da je najboljim europskim košarkašem proglašen 2007. godine kada je Rusija bila prvak Europe

Ruski internacionalac Andrej Kiriljenko proglašen je za najboljeg košarkaša Europe u protekloj godini u izboru FibaEurope. To je za Kiriljenka druga ovakva nagrada, budući da je najboljim europskim košarkašem proglašen 2007. godine kada je Rusija bila prvak Europe.

Nagradu najboljeg dobio je zahvaljujući igrama u moskovskom CSKA-u za koji je nastupao u prošloj sezoni. Kiriljenko je u izboru završio ispred Španjolca Paua Gasola i dobio je najviše glasova (356) eksperata koji se više cijene od glasova navijača.

Više glasova navijača od Kiriljenka dobili su Talijan Danilo Gallinari (14066), Francuz Tony Parker (11696), Grk Vassilis Spanoulis (11439) i Poljak Marcin Gortat (10939).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.