DAMIR RAJKOVIĆ Igramo brzo, agresivni smo, užitak mi je gledati ovakvu momčad, ali početak prvenstva uvijek nosi određenu neizvjesnost

Petak, 17. rujna 2021. 01:54 Napisao/la  KS

Iz utakmice u utakmicu ćemo rasti, a onda kako bude. Nekad ćemo morati učiti i iz poraza, ali ako se maksimalno budemo davali nikome neće biti zamjerke, kaže trener AO Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

Za košarkaše Adria Oil Škrljeva odbrojavanje je završeno, što je u minulom razdoblju napravljeno – napravljeno je.

U subotu od 20 sati izabranici trenera Damira Rajkovića u Dubravi će zaigrati protiv Furnira.

Glavno pitanje uoči početka sezone je: Je li trener Damir Rajković zadovoljan odrađenim, odnosno je li njegova momčad spremna za početak sezone?

- Ja mislim da smo spremni. Imamo malo sitnih ozljeda, Barnjaka je lopta pogodila u prst, ali mislim da bi taman trebao biti spreman za utakmicu. Ono zdravi igrači koji su igrali protiv Eniseya oni su unutra, onih kojih nije bilo neće biti još sigurno destak dana, dakle niti Stefana Šajina, započeo je Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Generalka je bila protiv ruskog Eniseya, za dojam kojega je momčad ostavila pohvale pristižu sa svih strana?

- Odigrali smo i za mene iznenađujuće dobro. Bilo je to na tragu svega onoga što smo trenirali, ali bili smo jako dobri. I napadački i obrambeno smo dobro stajali. Primili smo 92 poena, ali protiv takve ekipe smo i dobro trčali i tranzicija nam je bila dobra i dobro smo se branili. Dobro smo im parirali, to mi je bilo veliko zadovoljstvo i ako tako budemo igrali u prvenstvu onda ćemo stvarno ove sezone biti na dobrom putu.

Adria Oil Škrljevo bi ove sezone trebalo biti ponešto drugačije nego prijašnjih sezona?

 - Definitivno! Brža smo momčad, imamo dvije izuzetno motorične četvorke sa Stojanovićem koji nam pomaže na tim vanjskim pozicijama i jako je dobro prihvatio ulogu koju sam mu namijenio. Nadam se da će se u tome snaći i da će biti još bolji. Igramo brzo, agresivni smo, užitak mi je gledati takvu momčad i mislim da nas ništa neće pokolebati. Iz utakmice u utakmicu ćemo rasti, a onda kako bude. Nekad ćemo morati učiti i iz poraza, ali ako se maksimalno budemo davali nikome neće biti zamjerke. Imamo znalce koji znaju igrati, dečki su se dobro uklopili, Barnjak je pokazao da može vući momčad, stabilan je, ima obranu, poene u sebi i siguran sam da će se pokazati u najboljem svjetlu ove sezone.

Pred kraj priprema momčadi se pridružio i Paolo Marinelli?

- Napravio nam je jednu dimenziju više, na vanjskim pozicijama imamo i kreaciju i sigurnost na lopti, mislim da nam je dao jedan impuls da možemo mirno ulaziti u utakmice, ne moramo strijepiti s prekršajima, dobili smo širinu, iskusnog igrača, koji je godinama igrao ABA ligu i koji će nam donijeti i mirnoću i poene koji će nam trebati.

Stojanović potpisao
Igor Stojanović potpisao je ugovor nakon što je odradio probni rok tijekom priprema, 22-godišnje krilo zadovoljilo je kriterije struke, koja je u bivšem igraču Pule 1981 prepoznala premijerligaški potencijal.

Sezonu otvarate u Dubravi protiv Furnira?

- Početak prvenstva uvijek nosi određenu neizvjesnost, bez obzira koliko si ti dobro igrao ili nisi igrao dobro u pripremnom periodu uvijek je tu i određeni psihološki momenat. Prve utakmice, pogotovo na strani, su nezgodne. To je momčad koja živi od šuta, s Marićem, Mandalinićem. Možda su malo sporiji, pa mislim da moramo nositi energiju koju smo imali u pripremnom periodu. Uspijemo li, ne bismo trebali imati problema. No, opreza nikad ne manjka, utakmica se začas okrene, ovisi o masu elemenata. Prva je utakmica, a tu se uvijek puno toga mora iznivelirati. No, ući ćemo agresivno, čvrsto, borbeno, maksimalno kako igramo zadnje godine i ako budemo na tome bit će dobro, zaključit će Damir Rajković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.